Odslovili kapetana: Celjski nogometaši brez kapetana po zgodovinski uspeh

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
14.08.2024 06:30

Celje je pred četrtkovim evropskim gostovanjem ob 21. uri pri irskem Shamrocku odslovilo kapetana Denisa Popovića.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Niti kapetan ni varen pred kadrovskim cunamijem povratnika na trenersko klop Alberta Riere.
Andrej Petelinšek

Tik pred odhodom v Dublin je iz tabora Celja odjeknila vest - klub zapušča kapetan Denis Popović. No, ne čisto takoj. "Ker si kot kapetan in Celjan Denis Popović zasluži primeren poklon, se bo NK Celje od Popeta slavnostno poslovil na domači tekmi z Mariborom," so zapisali na klubski strani, pa čeprav preložena tekma drugega kroga prve lige med Mariborom in Celjem še sploh ni delegirana. In zakaj kapetan sploh odhaja? "Skupna odločitev je bila sprejeta po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba," so za zdaj sporočili iz Celja. Tako je bolj ali manj jasno, da Popovića čaka le še poslovilna tekma, na povratni tekmi kvalifikacij za evropsko ligo, ko bo v četrtek ob 21. uri Celje v Dublinu branilo prednost 1:0 proti Shamrock Roversom, pa trener Albert Riera nanj očitno ne bo več računal. S to potezo Riera nadaljuje kadrovski cunami, saj trdi, da Celje na ligo prvakov še ni pripravljeno tudi zato, ker je v klubu preveč igralcev. 

Če grofje obdržijo prednost in proti Ircem napredujejo, si bodo že zagotovili evropsko jesen, saj ekipa, ki izpade šele v naslednjem, četrtem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, še vedno dobi vstopnico za skupinski del nižje, konferenčne lige. V četrtem krogu kvalifikacij za evropsko ligo bi sicer Celjane čakal poraženec kvalifikacij za ligo prvakov med švedskim Malmöjem in grškim Paokom, ki sta se spopadla sinoči. V primeru izpada proti Ircem bodo grofje preboj v skupinski del konferenčne lige iskali proti zmagovalcu obračuna Ordabasi (Kazahstan) - Pjunik (Armenija). Po prvi tekmi vodijo Armenci z 1:0.

Z bolj udobno prednostjo 3:0 je k Šerifu v moldavski Tiraspol odpotovala Olimpija. "Na prvi tekmi smo bili zelo dobri, sedaj pa želimo to ponoviti. Gostovanja so vselej zahtevnejša, a verjamemo v ponovni uspeh!" glavni trener Victor Sanchez po malem že pogleduje proti naslednjemu tekmecu - slabšemu iz kvalifikacij za evropsko ligo med hrvaško Rijeko, ki je odstavila trenerja Željka Sopića, in švedskim Elfsborgom. Po prvi tekmi je 1:1.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta