(ODZIVI) Gheorghe Cretu: Nisem odkril ničesar novega. Mogoče moram kdaj le na kaj spomniti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.09.2022 17:06

Slovenski odbojkarji med najboljšimi štirimi na svetu. Tine Urnaut: Kar smo doživeli v minulih dveh tednih, je nekaj neverjetnega, neponovljivega

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenija se je z zmago poslovila od Stožic, medaljo bo lovila na Poljskem.
Bobo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca piše najbolj svetle strani v zgodovini tega športa pri nas. Zmaga s 3:1 (18:25, 26:24, 25:19, 25:23) v četrtfinalni tekmi proti Ukrajini še odmeva. Z njo so se naši sijajni odbojkarji uvrstili med štiri najboljše reprezentance na svetu, ki se bodo v Katovicah ob koncu tedna potegovale za kolajne. Slovenci se bodo v polfinalu udarili z Italijani, ki so v četrtfinalu s 3:2 izločili olimpijske prvake, Francoze. Drugi polfinalni par bo znan nocoj po četrtfinalnih tekmah Poljska - ZDA in Brazilija - Argentina.

Slovenski odbojkarji so v sredini četrtfinalni tekmi dokazali, iz kakšnega testa so. Po izgubljenem uvodnem nizu, v katerem jim ni šlo najbolje, so ga pa sijajno odigrali Ukrajinci, se je v nadaljevanju tekme slika na igrišču v prepolnih Stožicah spremenila. Z raznovrstnostjo v igri, igralsko širino in nepopustljivostjo so izbranci selektorja Gheorgheja Cretuja preobrnili potek dogodkov na igrišču in z izdatno podporo izjemnih navijačev prišli do tako želenega polfinala in edinstvene priložnosti, da si še četrtič v zadnjih sedmih letih okrog svojega vratu nadenejo kos žlahtne kovine.

Rok Možič je s sijajnimi potezami vnesel preobrat v igro naše reprezentance.
Bobo

"Ljudje so mislili, da se bomo sprehodili do polfinala, a mi smo se zavedali, kako zahteven tekmec so Ukrajinci. Moram jim čestitati za izjemno borbenost in vrhunsko igro. Najbolj mi je žal, da prvenstva ne moremo končati v Stožicah. To, kar smo doživeli v minulih dveh tednih, je nekaj neverjetnega, neponovljivega. Čeprav smo se v nekaterih tekmah, tudi proti Ukrajini, občasno znašli v precejšnjih težavah, smo s pomočjo naših navijačev uspeli preklopiti v prestavo ali dve višje in se veseliti zmag," je po tekmi proti Ukrajini povedal kapetan naše izbrane vrste Tine Urnaut.

Slovenski selektor Gheorghe Cretu je v igro poslal preverjeno postavo, ki so jo sestavljali podajalec Dejan Vinčić, korektor Tonček Štern, sprejemalca Klemen Čebulj in Tine Urnaut, srednja blokerja Alen Pajenk in Jan Kozamernik ter prosti igralec Jani Kovačič. Medtem ko so ukrajinski odbojkarji igrali v visokem ritmu, so se v igri naših kazale razpoke in pred končnico, v kateri si je Ukrajina priigrala neulovljivo prednost, je selektor namesto Vinčića v igro poslal Gregorja Ropreta. Poteza se je pokazala kot dobra, saj je bila igra naše šesterke veliko boljša, a naleta tekmeca ni bilo mogoče ustaviti. V drugem nizu je bila igra izenačena, sredi niza pa je selektor posegel po še eni menjavi - namesto tokrat nerazpoloženega Šterna je v igro poslal Roka Možiča. Ta je s svojo mladostno zagnanostjo poživil igro in Slovenci so v zanimivi končnici uspeli izenačiti rezultat v nizih, v nadaljevanju zagospodarili na igrišču, lomili odpor tekmeca, dobili tretji niz, nato pa še četrtega, v katerem so vodili s 24:19, pri 24:23 pa je Možič dosegel točko za zgodovinsko zmago.

Gheorghe Cretu
Bobo

"Tokrat se je pokazala moč ekipe. Prav vsak od mojih igralcev lahko pomaga, prav vsak s klopi lahko vstopi na igrišče - in to dela ekipo tako močno. Taka je že leta, jaz nisem odkril ničesar novega. Mogoče moram kdaj le na kaj spomniti, predvsem, da nimamo igralca, ki bi dosegel 40 točk, imamo pa 14 igralcev, ki lahko dosežejo po eno točko in skupaj zmagajo," se je slikovito o igralcih, ki jih vodi, izrazil Gheorghe Cretu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta