(ODZIVI) Odbojkarice v pohodu do zlata zmlele vse tekmice: To je dokaz suverenosti in ekipnega duha

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
30.07.2023 18:35

Da Slovenija premore rod izjemno nadarjenih odbojkaric, ki zagotavlja svetlo prihodnost tega športa, so naša dekleta dokazala na Ofemu, kjer so zanesljivo osvojile zlato medaljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenske odbojkarice, ovenčane z zlatimi kolajnami, so se z radostjo nastavile objektivu.
Andrej Petelinsek

Za slovenske odbojkarice na Ofemu ni bilo tekmic, ki bi se jim lahko enakovredno postavile po robu. Pod vodstvom selektorja Borisa Klokočovnika so v petih tekmah zmlele vse tekmice, kar v štirih so zmagale s po 3:0, edini niz so jim odščipnile hrvaške odbojkarice. Piko na i sijajnim igram, s katerimi so navduševale gledalce v dvorani v ŠC Draš - v njej je bilo premalo sedežev, da bi lahko sprejela vse odbojke željnih -, so postavile v sobotnem finalu, v katerem so ob bučnem navijanju suvereno, s 3:0 (25:15, 25:14, 25:16), odpravile Nemke. Tretje mesto so osvojile Nizozemke po zmagi s 3:0 proti Madžarkam, med odbojkarji so se zlata veselili Francozi, ki so v finalu s 3:1 premagali Italijane, v tekmi za tretje mesto pa so Čehi s 3:0 ugnali Belgijce.

Naše odbojkarice so velik uspeh proslavile v družbi Nataše Pirc Musar.
Andrej Petelinsek

"Slovenska odbojka je spet osvojila pomembno tekmovanje, zlata kolajna je nagrada za vse igre, ki so jih dekleta prikazovala v Mariboru. Suvereno so opravile z vsemi tekmicami, potrdile nadarjenost, če k temu dodamo še, da jih je v igri krasil tudi kolektivni duh, je bila pot do zlata odprta. Večina odbojkaric bo čez nekaj let sestavljala jedro naše članske reprezentance, nekaj jih že igra v njej. Kakovost tekmovanja je bila na visoki ravni - in če je po njej mogoče meriti prihodnost naše ženske reprezentance, je ta zelo obetavna," je pojasnil selektor Boris Klokočovnik.

Slovenke in Nemke so se pomerile že v skupinskem delu, s 3:0 je zmagala naša reprezentanca, tako da je bila pred odločilno tekmo psihološka prednost na njeni strani. Še drugič so Slovenke Nemke prekašale v vseh prvinah igre. V vseh treh nizih je bila igra izenačena do devete, desete točke, v nadaljevanju pa je slovenski stroj začel mleti, tekmice so bile na trenutke nebogljene - in igra mačke z mišjo se je, ob navdušenih gledalcih, ki so odločilne točke spremljali stoje, končala po dobri uri, ko so si naše odbojkarice skočile v objem.

Slovenke so Nemke prekašale v vseh prvinah odbojkarske igre.
Andrej Petelinsek

"Pred prvenstvom smo merile na kolajno. Ko smo si zagotovile srebrno, smo verjele, da lahko osvojimo tudi zlato. Na vseh tekmah smo prikazali igro, ki nam je po tekmovanju prinesla veliko veselje, presrečna sem. Niti na eni tekmi naša zmaga ni bila ogrožena. Pet tekem, pet zmag, vse domala z lahkoto. To je dokaz naše suverenosti in ekipnega duha. Dokazale smo, česa smo zmožne in sposobne. Ponosna sem na soigralke," so po zmagoslavju žarele oči kapetanki reprezentance Niki Milošič.

"Zlata kolajna je velik uspeh tega rodu igralk, med katerimi si nas je nekaj že utrlo pot v člansko reprezentanco. Pred takimi fantastičnimi navijači nismo smele igrati slabo, upam, da smo jim prinesle veliko zadovoljstva in se jim z zlato kolajno oddolžile za glasno podporo. Čeprav je bilo časa za priprave zelo malo, smo se v igri zelo dobro ujele in iz tekme v tekme igrale bolje," pa je povedala Mija Šiftar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta