Olimpija za ligo prvakov: "Morali bi zadeti večkrat, a smo samozavestni"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
12.07.2023 17:00

Nogometaši Olimpije bodo v Latvijo odnesli prednost z 2:1, trener Joao Henriques je prepričan, da bi rezultat moral biti drugačen

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mustafa Nukić je poskrbel za vodstvo Ljubljančanov.
Robert Balen

Prednost je, ni pa (še) takšna, da bi nogometaši Olimpije že lahko kovali načrte za drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov. Edini slovenski klub, ki ima možnost za preboj v skupinski del elitnega evropskega tekmovanja, je prvo tekmo prvega predkroga proti latvijski Valmieri v Stožicah dobil z 2:1.

"Skoraj vseh 90 minut je bil enosmerni promet. Rezultat bi moral biti drugačen, dovolj priložnosti za to smo imeli. Skoraj 70-odstotno posest žoge smo imeli, šele v zadnjih desetih minutah smo jim dovolili, da imajo večjo posest in si pripravijo priložnost. Mi bi morali zadeti večkrat, a še vedno vodimo in ostajamo samozavestni," je o popotnici za povratno tekmo, ki bo prihodnjo sredo ob 17. uri v Valmieri, dejal novi trener Olimpije Joao Henriques.

Večina statističnih podatkov je bila v torek zvečer na strani zmajev. Sprožili so dvanajst strelov, Latvijci so sestavili le tri. Je pa bil izkoristek gostov boljši. Olimpija je povedla v finišu prvega polčasa. Agustin Doffo je izkoristil napako Latvijcev, prestregel žogo in jo spravil do Mustafe Nukića, ki je z levico sprožil "s prve". Gostitelji so vodstvo oplemenitili v 74. minuti. Novinec v vrstah zmajev Raul Florucz je z natančnim predložkom z desne strani žogo serviral na glavo Ruiu Pedru, Portugalec pa je zadel za 2:0. Valmiera, ki je lani prvič osvojila naslov latvijskih prvakov, na dosedanjih šestih tekmah v kvalifikacijah za evropske pokale pa iztržila le en remi in doživela pet porazov, se je vrnila v 87. minuti, ko je z glavo zadel rezervist Meissa Diop.

Trener poražene ekipe je bil z razpletom zadovoljen, Jurgis Kalns je napovedal, da bo tekma v Latviji drugačna. "Veliko sreče, to je moje sporočilo," pa mu je vrnil Portugalec na čelu zmajev. Izpostavil je, da so aktualni državni in pokalni prvaki na vseh sedmih tekmah pod njegovim vodstvom zadeli. "To se bo gotovo zgodilo tudi v Latviji," je nadaljeval Henriques, "za njimi je že 23 tekem (v Latviji je sezona prilagojena koledarskemu letu, op. a.), a se tokrat ni videlo razlike. Videl pa sem igralce Valmiere, ki so prosili trenerja, če lahko zapustijo igrišče, ker so utrujeni."

V drugem krogu se bo zmagovalec tega dvoboja udaril z boljšim v paru Ballkani - Ludogorec. Prva tekma je postregla s presenečenjem. Ne serijski bolgarski prvak, ki je lani pod vodstvom Anteja Šimundže igral v skupinskem delu evropske lige, kosovski predstavnik jo je dobil. Ballkani je bil v Prištini boljši z 2:0. Za poražence v tekmah prvega predkroga lige prvakov se sicer evropska pot ne bo končala, nadaljevali jo bodo v drugem predkrogu konferenčne lige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta