Po mesecu posta spet na vrhu: Tim Gajser najboljši v Teutschenthalu

STA, ŠR
12.06.2022 19:25

Tim Gajser z zmago za VN Nemčije utrdil vodstvo v seštevku razreda MXGP, Jan Pancar v razredu MX2 do najboljše uvrstitve v karieri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Makolčan drvi proti novemu naslovu svetovnega prvaka.
Robert Balen

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser (Honda) je zmagal na dirki razreda MXGP za VN Nemčije v Teutschenthalu. V posamičnih vožnjah je zabeležil zmago in drugo mesto, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva pa ima po odsotnosti do zdaj najbližjega tekmeca, Francoza Maxima Renauxa, zdaj že več kot sto točk prednosti.

Gajser je dobil že sobotne kvalifikacije, v današnji prvi vožnji pa je bil daleč najhitrejši. Po dobrem startu si je hitro nabral neulovljivo prednost pred tekmeci, nadziral položaj v dirki in osvojil 25 točk v lovu na četrti naslov v elitnem razredu. V drugo je malce slabše startal in bil nekaj časa tretji, nato pa je prehitel na koncu tretjeuvrščenega Španca Jorgeja Prada (GasGas) in se podal v lov za Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha). Slednji je v drugo dirkal izjemno, Gajser pa ga nikakor ni uspel prehiteti, nato pa je umiril ritem in vknjižil 22 točk za drugo mesto. "Tukaj sem zelo užival. Proga je bila v drugi vožnji precej zahtevna, ker se je sonce že dodobra spustilo. Vseeno sem zadovoljen. Čeprav nisem najbolje startal, sem bil tretji ali četrti. Nato sem se približal Jeremyju in se zadovoljil s tem, da mu zgolj sledim, saj bi lahko bilo precej nevarno, če bi preveč pritiskal," je po dirki dejal trikratni svetovni prvak v razredu MXGP.

Skupno 47 točk je bilo dovolj za zmago na VN Nemčije, Seewer je po tretjem in prvem mestu končal kot drugi, tretji je bil s 34 točkami Prado. Gajser je s prvo zmago po začetku maja v italijanski Maggiori, skupno pa sedmo v sezoni na najboljši način izkoristil odsotnost Renauxa (Yamaha). Dvaindvajsetletnik je grdo padel v kvalifikacijah. Zaradi zloma štirih vretenc je moral izpustiti dirko. V skupnem seštevku ima zdaj Gajser 485 točk oz. 101 več kot Seewer, tretji je po novem Prado, ki zaostaja 119 točk. Na četrto mesto pa je padel nesrečni Renaux, ki je pri 365 točkah.

Drugi slovenski dirkač v Teutschenthalu Jan Pancar (KTM) je na dirki razreda MX2 osvojil skupno šesto mesto. To je najvišja uvrstitev Pancarja na tej ravni, potem ko je v posamičnih vožnjah prav tako zabeležil svoja najboljša izida. V prvi vožnji je bil peti, v drugi pa sedmi. To je na koncu zadoščalo za 30 točk, s katerimi je v skupnem seštevku napredoval na 12. mesto. V tej sezoni je zbral 162 točk. Na vrhu seštevka v razredu MX2 je prišlo do spremembe. Po odstopu Francoza Toma Vialleja (KTM) je rdečo številko najboljšega prevzel Belgijec Jago Geerts (Yamaha), ki je bil danes v obeh vožnjah drugi. Dirko je dobil Francoz Thibault Benistant (Yamaha). (sta, šr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta