(POGOVOR) Adam Gnezda Čerin pokvaril večer Ronaldu: Zakaj ne bi sanjali nekaj velikega?

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
27.03.2024 09:16

Vezist slovenske reprezentance je odvzel žogo portugalskemu velezvezdniku, sprožil protinapad in ga še sam zaključil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svoj četrti gol za izbrano vrsto je na prestižni tekmi dosegel Adam Gnezda Čerin.
Andrej Petelinšek

Popoln niz v kvalifikacijah, deset zmag v boju za Euro 2024 in še ena dodatna na pripravljalni tekmi proti Švedski ji ni pomagalo. Portugalska nogometna reprezentanca je padla v Stožicah. Z 2:0 je bila pred 16.432 gledalci boljša Slovenija. "Zelo lepa tekma, pravi spektakel. Že dogajanje pred tekmo in bum okrog portugalskih zvezdnikov je nekaj, kar se v Sloveniji ne zgodi vsak dan. Lepo je igrati v takem ambientu. Veseli smo, da ljudje prihajajo na naše tekme, mi pa jim to vračamo z dobrimi igrami," je bil zmage, s katero si je naša reprezentanca pripravila odlično popotnico za poletje v Nemčiji, vesel vezist Adam Gnezda Čerin.

Nasvidenje, Ronaldo, Slovenija zna igrati: Gnezda Čerin in Elšnik stresla favorite Eura

Brez njegovega prispevka ne bi šlo. V 72. minuti je odvzel žogo, sprožil protinapad, nato pa ga še sam zaključil. Natančno. Za vodstvo Slovenije. "Selektor ni ravno narisal take akcije, to smo si sami izmislili na igrišču. Smo pa tokrat videli veliko stvari, ki jih treniramo že leta. To je dokaz, da smo na pravi poti in da delamo dobro. Če bomo nadaljevali, nas v prihodnosti čakajo super zadeve," je o svojem četrtem golu za izbrano vrsto dejal 24-letnik. Žogo je odvzel največjemu zvezdniku večera, Cristianu Ronaldu. "Pride tako, da je bil prav on v tisti situaciji. Vesel sem, da smo izpeljali tako akcijo. Bila je ena lepših v zadnjem obdobju te reprezentance. Vesel sem, da sem jo kronal z golom in pomagal ekipi do prestižne zmage."

Andrej Petelinšek

Pa gola ni pretirano proslavljal. "Kakšno večje veselje sem prihranil za evropsko prvenstvo, ko bo šlo bolj zares. Čeprav je bila tekma prijateljska, je vedno lepo zmagati. Sploh proti takšnemu nasprotniku. To nam je vlilo samozavest pred naslednjimi cikli," se je nasmehnil član Panathinaikosa. Andraž Šporar, njegov soigralec pri grškem velikanu, si je zaželel, da bi dosegel več takih zadetkov. "Se strinjam, lahko bi zabil kak gol več. Trudim se, da jih bo v prihodnosti čim več, a tudi če do konca sezone ne zabijem nobenega, potem pa zadenem na Euru, podpišem," je odgovoril Gnezda Čerin. Zaključek v stilu najbolj spretnih napadalcev je presenetil njegove soigralce. "Imam jaz to. V mlajših selekcijah sem bil napadalec, ponavadi kar dobro zaključim," pa se ni čudil eden od junakov večera.

Andrej Petelinšek

Točk sicer ni osvojila, je pa Slovenija s precej boljšo predstavo kot na zadnjem gostovanju na Malti znova opozorila nase. "Prestižna zmaga je povečala rejting slovenske reprezentance. Mogoče bodo zaradi te zmage druge reprezentance drugače gledale na nas. Za Portugalsko sicer niso igrali vsi zvezdniki, so pa prišli v močni zasedbi. Ni mala stvar, da premagaš tako ekipo," poudarja nekdanji član Domžal. Kje so meje te generacije slovenske reprezentance? "Jaz bi šel počasi, tekmo za tekmo, smo pa dokazali, da lahko igramo tudi proti takim nasprotnikom. Zakaj ne bi sanjali nekaj velikega, verjeli, da lahko na evropskem prvenstvu naredimo nekaj več kot zgolj nastopamo?" je odločen neumorni delavec na sredini igrišča.

Vodje strokovnega štaba ni bilo v Stožicah. Selektor Matjaž Kek je zaradi družinskih zadev izpustil tekmo. "Kar se dogaja selektorju, so težki trenutki v življenju. Stojimo mu ob strani. Že to, da je prišel na tekmo z Malto, da se je odločil, da bo v težkih trenutkih z nami, pove, da se v naši družbi dobro počuti. Odigrali smo tudi zanj, njemu posvečamo to zmago," je Mariborčanu sporočil Adam Gnezda Čerin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta