(POGOVOR) Aljoša Matko: "Ni strahu, da ne bi bili prvaki"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
09.11.2020 06:01

Napadalec vijoličastih se je po okužbi s koronavirusom vrnil na igrišče in odločil tekmo 11. kroga prve lige proti Domžalam

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črnomaljec je odločil tekmo v Ljudskem vrtu.
Igor Napast

Upravičil je vlogo jokerja s klopi. Napadalec Maribora Aljoša Matko je dvoboj proti Domžalam začel na začetku drugega polčasa, v 85. minuti pa zadel za 4:3. "Težka tekma je bila. Na koncu smo bili ekipa, zdržali in zasluženo zmagali," je podčrtal dvoboj v 11. krogu prve lige.

Dobil je prve minute po oktobrski reprezentančni akciji, okužba z novim koronavirusom ga je izločila iz moštva. "Seveda je bilo težko. Doma sem treniral, klub mi je omogočil nekatere stvari. Treniral sem tudi s kondicijskim trenerjem, da bi se čim prej vrnil v ritem. Vesel sem, da sem spet dobil priložnost, ujel ritem. Upam, da bom tako nadaljeval," si je zaželel nogometaš iz Črnomlja, ki verjame, da sta zmagi proti Aluminiju in Domžalam šele uvod v niz zmag. "Trener je nov, sistem je nov. Vsi se še navajamo, a na vsaki tekmi se vidi ideja. Ni strahu, da na koncu ne bi bili prvaki."

"Veselim se. Ni pomembno, ali je iz ofsajda ali ne, glavno, da je gol," pravi Matko.
Igor Napast

Ko je vstopil namesto Nemanje Mitrovića, je vedel, kaj mora narediti. "Pri napadalcu se ve, kaj je njegova naloga. Da zabije gol! S Kronavetrom sva se menjavala, en čas je on igral na zveznem položaju, en čas jaz. Na koncu sem ostal višje, kar je zame, napadalca, boljše. Obrestovalo se je," je po svojem drugem ligaškem golu v vijoličastem razlagal Matko. Strožji sodnik bi njegov zadetek najbrž razveljavil zaradi prepovedanega položaja. "Za to so sodniki, to je njihova stvar. Verjetno so spregledali, nisem videl posnetka. Veselim se. Ni pomembno, ali je iz ofsajda ali ne, glavno, da je gol," se ni obremenjeval s sodniško napako.

Danes se bo udeležil zbora slovenske reprezentance do 21 let. "Kratek čas bo za priprave, se pa igralci že poznamo med sabo, tudi selektor nas je že pogledal, približno ve, kdo smo. Verjamem, da s privajanjem ne bo težav," je prepričan nogometaš, ki je prejšnjo sezono preživel na posoji pri Bravu. Na pripravljalnih tekmah proti Nemčiji in Rusiji bo mlado selekcijo že vodil Milenko Ačimović. "Plus je, ko trener ve, kako razmišljajo igralci, jih razume, zna svetovati o različnih situacijah na igrišču," je novega selektorja pozdravil Aljoša Matko. Sage z zdaj že nekdanjim selektorjem Primožem Gliho pa ni želel pogrevati: "To je za nami, z novim selektorjem je nov fokus."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta