Predčasno, a pričakovano slavje v Celju

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
15.05.2023 20:01

Zaradi rokometašev iz Velenja se lahko Celjani dva kroga pred koncem prvenstva veselijo 26. naslova državnih prvakov. Lovoriko bodo proslavili v petek, na zadnji domači tekmi sezone

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani ostajajo najboljša ekipa v državi.
Sašo Bizjak

Po suvereni in rutinirani zmagi v finalu pokalnega tekmovanja, rokometaši Celja so Ormožane premagali z enajstimi goli razlike, je v nedeljo zvečer postalo dokončno jasno, da bodo letos osvojili dvojno krono. Pivovarji imajo namreč dva kroga pred koncem prvenstva neulovljivih pet točk prednosti pred Velenjčani, ki so v (verjetno) neposrednem dvoboju za drugo mesto premagali Trebanjce in s tem sprožili slavje tudi pri največjih rivalih iz Celja. Ti bodo do konca sezone na igrišče stopili še dvakrat, v petek bodo v domačem Zlatorogu gostili Krčane, nato pa jih prihodnjo soboto čaka še gostovanje v Slovenj Gradcu. In čeprav veselico ob osvojitvi prvakov napovedujejo že za ta konec tedna, bo veliko navijačev gotovo odšlo tudi na zadnjo tekmo na Koroško.

Celjani so v dosedanjih 23 prvenstvenih krogih pridelali zgolj en poraz. V začetku novembra so z 20:31 izgubili proti moštvu Trima, ki ga vodi slovenski selektor Uroš Zorman. Boleč poraz so doživeli še septembra v superpokalu, kjer so po streljanju najstrožjih kazni klonili proti Gorenju. Omenjena poraza z začetka sezone sta tudi edina, ki so si ju privoščili v domačih tekmovanjih. Naslov državnih prvakov, ki je 26. po vrsti (štiri so osvojili Velenjčani, po enega pa Koper in Prule 67), prinaša tudi vstopnico za igranje v ligi prvakov. V tem najelitnejšem evropskem tekmovanju so letos sicer Celjani o(b)stali v skupinskem delu, na 14 tekmah so vknjižili tri zmage. Še posebno senzacionalni sta bili dve točki proti nemškemu Kielu. V domačem Zlatorogu so premagali še norveški Elverum, v gosteh pa francoski Nantes. Navijačem bo v spominu gotovo ostala tudi tekma proti Barceloni, na kateri so pivovarji v dramatični končnici zapravili zgodovinsko priložnost in klonili spo skoraj dobljenem obračunu. Prav Katalonci so poleg Celjanov doslej edini, ki so si vstopnico za ligo prvakov za naslednjo sezono že priigrali.

"Naslov državnega prvaka je bil pred začetkom nove tekmovalne sezone glavna prioriteta," je jasen direktor celjskega kluba Miroslav Benicky. "A nič ni samoumevno, saj so fantje skozi celotno sezono garali in se maksimalno trudili, da smo sedaj prišli do sem. Ekipa je fantastično vodena in veselimo se vsakega naslednjega dne," dodaja Benicky, ki verjame, da bodo fantje tudi zadnji dve tekmi odigrali maksimalno osredotočeno in na zmago. "Vse gledalce vabim, da se nam v petek pridružijo v Zlatorogu, da skupaj proslavimo naslov državnih prvakov," pa dodaja Gal Gaberšek. Zadnja domača tekma s Krškim, ki ga je Celje v tej sezoni enkrat že premagalo, takrat z desetimi goli razlike, se bo v Zlatorogu začela ob 19. uri, v mestu ob Savinji pa so dogodek poimenovali kar parada rokometašev Celja PL.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta