Rokomet: Slovenj Gradec premagal Krko in se uvrstil v finale pokala

STA, M.R.
05.04.2024 22:26

V drugem polfinalu slovenskega rokometnega pokala v Trebnjem je Slovenj Gradec s 34:25 (17:15) premagal Krko. V finalu se bodo Korošci pomerili z gostitelji, igralci Trima Trebnjega, ki so po ogorčenem boju s 34:33 ugnali Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenjgraški rokometaši so premagali Krko
Rk Slovenj Gradec

Drugi polfinale pokala je bil precej manj dramatičen od prvega. Izenačen je bil le začetek in do neke mere konec prvega polčasa, ko so Novomeščani zaostanek petih golov znižali na dva, s tem pa med odmorom v slačilnici še dokaj optimistično gledali na nadaljevanje.

A njihov zaostanek je v drugem polčasu hitro spet začel naraščati. V 37. minuti je po golu Uroša Štumpfla, ki je bil strelsko spet najbolj razpoložen v vrsti Slovenj Gradca, vnovič znašal pet golov (22:17), sedem minut pozneje pa že osem, že takrat je bilo jasno, da bodo Slovenjgradčani upravičili vlogo papirnatega favorita.

Slovenj Gradec bo v finalu igral tretjič, prejšnja dva je izgubil proti Celju Pivovarni Laško. Že po prvem polfinalu pa je bilo jasno, da bo nekdo prvič pokalni prvak, saj so Koprčani, edini izmed štirih ekip zaključnega turnirja že zmagovalci tega tekmovanja, polfinale izgubili.

Rekorder po številu pokalnih naslovov je Celje z 22 lovorikami. Trikrat je pokal osvojilo Gorenje, trikrat je bil uspešen tudi Cimos Koper, po enkrat pa Hrpelje in Prule. V sezonah 2020/21 in 2019/20 tekmovanja ni bilo zaradi koronske pandemije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta