Slovenija odhaja na Okinavo z zmago proti Japonski

STA, A.L.
19.08.2023 09:57

Košarkarji Slovenije so uspešno opravili generalko pred svetovnim prvenstvom na Okinavi. V Tokiu so v prijateljski tekmi premagali Japonsko s 103:68 (26:21, 50:34, 77:50).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Košarkarji Slovenije so uspešno opravili generalko pred svetovnim prvenstvom na Okinavi. V Tokiu so v prijateljski tekmi premagali Japonsko s 35 točkami razlike.

Slovenija je tretjo zmago na sedmih tekmah v okviru priprav na SP zabeležila točno teden dni pred uvodno tekmo na Okinavi. Naslednjo soboto ob 13.30 se bo pomerila z Venezuelo.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so premagali Kitajsko, Črno goro ter Japonsko, izgubili pa dvakrat z Grčijo ter Španijo in ZDA.

Slovenija bo na SP igrala v skupini F še z Gruzijo (28. 8.) in Zelenortskimi otoki (30. 8.). V drugi del se bosta uvrstili prvi dve ekipi, skupina F pa se bo križala s skupino, v kateri so Avstralija, Finska, Nemčija in Japonska. Iz drugega dela bosta v četrtfinale v Manilo znova napredovali le dve najboljši reprezentanci.

Japonska, ki sodi med najnižje ekipe na SP, je bila pred 13.000 gledalci v Tokiu brez možnosti proti slovenski dvanajsterici, iz katere na igrišče ni stopil le Klemen Prepelič. Kot je še pred odhodom na Japonsko povedal selektor Sekulič, ima Klemen Prepelič manjše težave s stegensko mišico.

Luka Dončić je bil tako kot na vseh tekmah, ki jih je odigral to poletje, prvi strelec Slovenije. V slabih 28 minutah na parketu je zbral 23 točk (trojke 3:8, za dve točki 3:6), 7 podaj in 7 skokov.

Šestnajst točk ob metu 4:6 za tri točke je dodal Jaka Blažič, 14 Zoran Dragić (za 2 točki 7:8), enajst točk in deset skokov pa je zbral Mike Tobey.

Slovenija je prepričljivo dobila vse četrtine, bila je boljša v skoku z 48:36, imela je skoraj 70-odstotni met za dve točki, zbrala pa tudi 27 podaj (Samar 8).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta