(FOTO) Povratnik poskrbel za slavje na Cesarjevem debiju: Maribor odnesel zmago iz Šiške

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
20.10.2024 14:47

Nogometaši Maribora so v 12. krogu prve lige gostovali pri ljubljanskem Bravu in iz Šiške odnesli (minimalno) zmago.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Cesar je svojo misijo med vijoličastimi začel z zmago.
Robert Balen

Pomahal je proti tribuni. In dobil aplavz. Boštjan Cesar je ognjeni krst v vlogi trenerja nogometašev Maribora doživel v Ljubljani. Čeprav je Ljubljančan s tem, ko je sprejel ponudbo večnih rivalov, v svojem mestu v zadnjem tednu sprožil vse prej kot prijazne odzive, se je v Šiški, kjer je vijoličaste gostil Bravo, izognil provokacijam.

Cesar pri izbiri prve enajsterice ni naredil velikega odmika od adutov, ki jih je uporabljal že Ante Šimundža. Zaradi kartonov ni mogel računati na brata Repas, zato sta v zvezni vrsti priložnost dobila Blaž Vrhovec in Karol Borys. Zaradi bolezni je manjkal osrednji branilec Luka Krajnc, v zadnji liniji so tako začeli Širvys, M'Bondo, Vidmar in Milec, v napadalnem delu zvezne vrste Komaromi, Iličić in Grlić, v konici napada pa Mbina.

Robert Balen

Ekipi si v sončnem popoldnevu, ko so se tekači na Ljubljanskem maratonu že umaknili nogometašem, prav dosti priložnosti nista priigrali. Vsaj v prvem polčasu ne. Maribor je bil blizu, ko je po uigrani akciji s prostega strela z roba kazenskega prostora zaključil Josip Iličić, še bližje, ko je v protinapad potegnil Niko Grlić, odbitek pa dočakal György Komaromi, a obramba Brava je te poskuse preživela. Šiškarji, ki so se v tej sezoni preselili v Stožice, zaradi preobremenjenega igrišča na največjem stadionu v državi pa se vrnili na ŽAK, so bili še najbližje vodstvu, ko je z glavo poskusil Beno Selan, a vezist je žogo poslal previsoko, da bi vplival na rezultat.

Robert Balen

V drugem polčasu se je nabral kak zaključek več, na obeh straneh se je tresel okvir vrat – obakrat je bil zraven Lan Vidmar, pred svojim golom je žoga, ki ga je zadela po podaji Bena Selana, končala v vratnici, na drugi strani, kjer je sprožil z glavo, pa v prečki -, a prednosti si ni nabralo nobeno moštvo. 

Do 84. minute! Takrat je na sceno stopil Hilal Soudani. Alžirec, ki se je na igrišče vrnil po več kot dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe, je na robu kazenskega prostora dočakal odbitek. Priložnosti si ni pustil vzeti, z natančnim strelom z levico je matiral vratarja Orbanića in odpeljal Maribor v vodstvo. Bilo je dovolj, da so vijoličasti v torbo pospravili poln izplen. Cesar je debi na klopi 16-kratnih slovenskih prvakov opravil z zmago.

Robert Balen

Potek tekme

3. minuta: Prva priložnost za Maribor. Po uigrani akciji s prostega strela je z roba kazenskega prostora zaključič Josip Iličić. Vratar Brava Matija Orbanić je njegov poskus ukrotil.

18. minuta: Priložnost za Bravo. Po predložku z desnega krila je z glavo zaključil Beno Selan. Žogo je poslal previsoko, da bi vplival na rezultat.

31. minuta: Maribor se je po protinapadu približal vodstvu, a je priložnost ostala neizkoriščena. Niko Grlić se je na levem krilu znebil čuvaja in potegnil proti kazenskem prostoru. Njegov zaključek ni bil natančen, se je pa žoga odbila do Györgyja Komaromija. Madžar je že premagal vratarja Orbanića, a je žogo z golove črte izbil branilec Brava.

46. minuta: Oba trenerja sta drugi polčas začela z nespremenjenima enajstericama.

52. minuta: Bravo je vnesel nekaj nemira v obrambo vijoličastih. S strelom z roba kazenskega prostora je zaključil Martin Pečar, a bil nenatančen.

63. minuta: Pečar poskusil še z enim strelom z razdalje. Iztržil je kot.

71. minuta: Svojo levico je s strleom z razdalje preizkusil Josip Iličić. Ni bil daleč, a je žoga zletela mimo gola.

72. minuta: Vratnica! Bravo je bil blizu vodstvo. Po podaji Bena Selana z levega krila, ki se je s pomočjo odboja od mariborskega branilca Lana Vidmarja spremenila kar v strel, se je zatresel okvir gola. Ostaja 0:0.

76. minuta: Okvir se trese tudi na drugi strani. Po akciji iz kota najprej do zaključka povratnik po poškodbi Hilal Soudani, nato še Lan Vidmar. Branilec je z glavo žogo poslal v prečko.

84. minuta: GOL! Maribor je zagrabil vodstvo. Hilal Soudani je dočakal odbitek na robu kazenskega prostora, sprožil z levico in z natančnim strelom matiral Orbanića.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta