(FOTO) Maribor se je zbudil v drugem polčasu: Triminutni blisk in naveza rezervistov zlomili Nafto

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.09.2024 17:20

V tekmi 9. kroga prve lige vijoličasti prepričljivo premagali lendavsko Nafto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Niko Grlić je poskrbel za vodstvo Maribora.
Grega Wernig

V prvem polčasu so še lovili, v drugem pa suvereno pospravili točke v svoj žep. Nogometaši Maribora so bili uspešni na gostovanju v Lendavi. Nafta je padla z 0:3.

Po prvem prvenstvenem porazu v sezoni, padcu z 1:2 na štajerskem derbiju v Celju, so nogometaši Maribora pot na zmagovalne tirnice iskali v Lendavi. Prvič po novembru 2011 so se za ligaške točke udarili s povratnico med slovensko elito, Nafto. In to s spremenjeno enajsterico v primerjavi s tekmo v knežjem mestu. Trener Ante Šimundža ni mogel računati na Josipa Iličića, ki ima težave s hrbtom, v napadalni del zvezne vrste je zato ob Nika Grlića postavil Györgyja Komaromija in Karola Borysa, v konico napada pa Etienna Beugreja, ki je na zadnjih tekmah moral prepustiti svoje mesto Orpheju Mbini. Prevetrena je bila tudi zadnja linija, v kateri sta ob Pijus Širvysu in Luki Krajncu začela Lan Vidmar in Andre Sousa.

Grega Wernig

Nove moči niso prinesle svežine. Vsaj v prvem polčasu ne. Najlepša priložnost pred odmorom je sicer bila mariborska – ko so gostitelji še zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko v kazenskem prostoru, je Jan Repas potegnil v protinapad, z globinsko podajo zaposlil Beugreja, napadalec pa je izgubil neposredni dvoboj z vratarjem Nafte Žanom Mauriciom -, a Nafta je bila vse prej kot nenevarna. Rok Pirtovšek, Tom Kljun in Darko Hrka so bili blizu zadetkov, obramba vijoličastih z vratarjem Ažbetom Jugom na čelu pa je te poskuse preživela.

Grega Wernig

V drugem delu so 16-kratni slovenski prvaki le strli povratnike med slovensko elito. V 56. minuti se je pod svoj drugi gol za člansko ekipo podpisal Niko Grlić, ki je v zadetek pretvoril odbitek po strelu Jana Repasa. Tri minute kasneje je vodstvo oplemenitil Etienne Beugre. Napadalec iz Slonokoščene obale je izkoristil podajo starejšega od bratov Repas in zadel z glavo.

Nafta je še poskušala, a njeni upi so bili pokopani, ko je po prekinitvi udarila naveza mariborskih rezervistov. Sheyi Ojo je podal s prostega strela, pred vratarjem pa je najvišje skočil Marko Božić. Krilni napadalec je z glavo zatresel za 0:3. Dovolj veliko prednost si je nabrala njegova ekipa, da je Šimundža v finišu dvoboja lahko ponudil priložnost še mladincema Žanu Mešku in Niku Ostercu.

Potek tekme

6. minuta: Prva priložnost za Nafto. Po predložku s prostega strela je bil sam pred mariborskim golom Rok Pirtovšek, žoga pa je po njegovem strelu z glavo končala v naročju vratarja Ažbeta Juga.

20. minuta: Prvi zaključek za Maribor. V protinapadu je Beugre s predložkom našel Komaromija. Madžarski krilni napadalec je z volejem udaril s prve, žogo pa poslal čez gol.

26. minuta: Najlepša priložnost za Maribor doslej. Gostitelji so zahtevali enajstmetrovko za igro z roko v kazenskem prostoru, vijoličasti pa so izpeljali protinapad. Jan repas je potegnil in z globinsko podajo poslal v ogenj Beugreja, ki pa na neposrednem dvoboju z vratarjem Mauriciom ni bil uspešen.

Grega Wernig

39. minuta: Nafta je zapretila. Podajo med bratoma Repas je prestregel Kljun in sprožil z roba kazenskega prostora. Njegov strel po tleh je končal približno pol metra ob golu, ostaja 0:0.

44. minuta: Po kotu je odbitek "padel" na nogo Hrke, vezist Nafte pa je sprožil s prve. Močno, a premalo natančno, da bi spremenil rezultat.

47. minuta: Kot kaže, bodo tudi v drugem polčasu nogometaši Nafte nevarni s projektili z razdalje. Tokrat je z močnim strelom poskusil Marinič, vratar Jug pa je žogo odbil.

56. minuta: GOL! Maribor je zagrabil vodstvo. Branilci Nafte so poskus Jana repasa še blokirali, vratar Žan Mauricio pa je bil nemočen, ko se je do odbitka dokopal Niko Grlić. Najstnik je s svojim drugim golom za člansko moštvo vijoličaste odpeljal v vodstvo.

59. minuta: GOL! Maribor viša vodstvo. Podajo Jana repasa z desnega boka je spretno izkoristil Etienne Beugre in z glavo matiral Mauricia.

71. minuta: Nafta je bila blizu zadetka. Lesjak je s podajo v ogenj poslal Kadrića, rezervist je z desne strani žogo sicer spravil mimo Juga, a tudi mimo vrat.

79. minuta: GOL! Vijoličasti so sestavili učinmovito akcijo po prekinitvi. Sheyi Ojo je podal s prostega strela, pred vratarjem pa je dobro reagiral Marko Božić in z glavo povišal vodstvo. Naveza rezervistov je udarila za 0:3.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta