V 44. letu starosti umrl prvi navijač, ki je postal predsednik kluba v bundesligi​

M.R.
16.01.2024 15:16

Navijače berlinske Herthe je pretresla novica o nenadni smrti klubskega predsednika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kay Bernstein je postal predsednik kluba Hertha leta 2022.
Reuters

V Berlinu je nepričakovano umrl 43-letni predsednik nogometnega kluba Hertha BSC. Gre za Kaya Bernsteina, ki je na čelo kluba presenetljivo prišel leta 2022, ko se je klub komaj izognil izpadu v drugo ligo. Tako je postal prvi navijač, ki je zavzel predsedniški položaj v kakem klubu v bundesligi. 

Leta 1998 je kot 18-letnik ustanovil navijaško skupino Harlekins Berlin in bil dalj časa prvi vodja navijačev. Gre za zelo aktivno navijaško skupino, svoj čas pa je prav zaradi tega Bernstein dobil trajno prepoved obiskovanja stadionov. 

Sčasoma so prepoved umaknili, Bernstein pa se je v zadnjih letih začel pojavljati na glavni tribuni olimpijskega stadiona, nato pa se je odločil, da bo kandidiral za predsednika, in bil na klubskih volitvah tudi izvoljen. 

Kot predsednik pa ni uspel preprečiti lanskega izpada v drugo ligo, tudi letos pa klubu ne kaže najbolje pri mislih na povratek v prvo ligo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta