V Mainzu bolje kot v Ljudskem vrtu: Maribor iz mladinske lige prvakov z dvignjeno glavo

Mar.K.
25.10.2023 21:01

Po porazu z 0:2 na domači tekmi proti nemškemu prvaku mladinska ekipa vijoličastih v gosteh iztržila remi 1:1

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podmladek vijoličastih se je dobro upiral favoriziranemu Mainzu.
FSV Mainz

Popotovanje podmladka NK Maribor v mladinski ligi prvakov se je končalo v prvem krogu. Nemški prvak Mainz je vlogo favorita upravičil že na prvi tekmi v Ljudskem vrtu, ki jo je dobil z 2:0, na povratni na stadionu Brunchweg pa so se vijoličasti odrezali precej bolje. Pred 3000 gledalci so iztržili remi 1:1.

Mladinci Maribora so v 28. minuti povedli. Tine Čuk je podal, Anej Dukarić pa je prodrl po levi strani, se s preigravanjem otresel branilca in natančno zaključil. Nemška ekipa je izenačenje našla v začetku drugega polčasa, ko je mariborskega vratarja, Ukrajinca Vladislava Dorošenka, premagal vezist Marcel Kalemba.

"Ponosen sem na fante. Taktično so odigrali, kot smo se dogovorili. Mogoče je grenek priokus zaradi začetka drugega polčasa, ko smo prejeli gol, sicer pa smo bili kompaktni, nevarni," je povedal trener mariborske selekcije do 19 let Dejan Dončić. "Malo je grenkobe, gremo pa z dvignjeno glavo naprej. Odigrali smo odlično tekmo," pa je pristavil strelec Anej Dukarić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta