Velikana po finale lige prvakov: Najtežji nasprotnik je izziv

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
17.05.2023 06:01

Po spopadu Manchester Cityja in Real Madrida bo oddana še zadnja vozovnica za finale v Carigradu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Modrić in Karim Benzema lovita rekordno šesto lovoriko v ligi vseh lig.
EPA

Brez podcenjevanja do rivalov iz Milana, ki sta se za prvo finalno vstopnico udarila sinoči, večina strokovnjakov bo (bodočega) prvaka najprestižnejšega klubskega tekmovanja v Evropi, lige prvakov, iskala v ekipi, ki si bo pot na zadnje dejanje v Carigrad zagotovila nocoj. Manchester City bo na povratni tekmi gostil Real Madrid, ki je prejšnji teden na Santiagu Bernabeuu ujel remi 1:1.

Carlo Ancelotti je bil s popotnico iz Madrida zadovoljen, a pred uradnim treningom v Manchestru je le poudaril, da lahko njegovo moštvo kak detajl še popravi. "Smo ekstremno motivirani, vemo, da bo težko, a upam, da nam bo to pomagalo, da bomo najboljši," si je zaželel don Carlo, ki lovi svoj sedmi naslov v ligi prvakov – dva je še kot nogometaš osvojil z Milanom, nato uspeh z rdeče-črnimi še dvakrat ponovil kot trener, dvakrat je evropski prvak postal tudi z Realom. Le enkrat manj je s pokalom z velikimi ušesi poziral Luka Modrić. "Šesti naslov v ligi prvakov je, seveda, nekaj, o čemer razmišljam. To je dodatna motivacija. A Real Madrid te vedno motivira, sploh ni pomembno, v katerem tekmovanju igraš. Smo blizu nečemu zgodovinskemu," pravi 37-letni hrvaški vezist, ki lahko, podobno kot njegova soigralca Karim Benzema in Dani Carvajal, že v tej sezoni izenači rekord predhodnika v belem dresu v 50. in 60. letih Francisca Genta.

A počasi, daleč je še šesti naslov za Modrića in 15. za Real. Najprej bo treba preskočiti najbrž najvišjo oviro v tej evropski sezoni. "Res se veselim začetka. Rad bi užival v tem trenutku, kolikor je mogoče. Čutim samozavest in mirnost v ekipi pod Carlom Ancelottijem. Upam, da lahko sestavimo odlično predstavo in se znova prebijemo v finale," je še dodala zdaj že legendarna Realova desetka.

Če ima moštvo iz Manchestra skoraj zgodovinsko priložnost, da sezono konča s trojčkom trofej – v angleški ligi ima tri kroge pred koncem na prvem mestu ob eni odigrani tekmi manj štiri točke prednosti pred Arsenalom, v finalu angleškega pokala FA bo igralo proti mestnemu tekmecu, Unitedu, hkrati pa upa še na prvo lovoriko v ligi prvakov -, je za Madridčane v igri "le" dvojček. Real je v dvoboj s Cityjem sicer krenil z novo lovoriko v žepu, v začetku meseca je v finalu španskega pokala ugnal Osasuno, med prvo in povratno tekmo pa se je dokončno poslovil od naslova državnega prvaka. Po treh sušnih sezonah se je na španski prestol vrnila Barcelona.

A da forma iz državnega prvenstva v ligi vseh lig ni vedno merodajna, sploh ko gre za rekorderja po številu naslovov, se dobro zavedajo v taboru nocojšnjih gostiteljev. "Pričakujemo najtežjega možnega nasprotnika, a to je izziv. Biti moramo boljši kot v Madridu. Čustva so tu, a na visoki ravni mora biti predvsem izvedba na igrišču," opozarja trener aktualnih in najbrž tudi bodočih angleških prvakov Josep Guardiola. Njegovo moštvo se porazom uspešno izogiba že od začetka februarja, v angleški ligi je nanizalo enajst zaporednih zmag, se v končnici lige prvakov – čeprav se je tako v osmini finala kot četrtfinalu na gostovanju končalo z remijem 1:1 – dokaj gladko sprehodilo mimo Leipziga in Bayerna. "Čaka nas ena najpomembnejših tekem, odkar sem tukaj, tega ne morem zanikati. Igralcem sem rekel, naj uživajo. Čutiti moramo neizmerno srečo, da smo tukaj. Vse je v naših rokah, samo eno tekmo še moramo dobiti, da se prebijemo v finale," je še dodal Katalonec na klopi Cityja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta