(VIDEO) Kek predstavil seznam reprezentantov za tekmi z Dansko in Kazahstanom, nekaj igralcev ima težave s poškodbami

M.D.
07.11.2023 12:37

V boju za uvrstitev na Euro 2024 bo slovenska izbrana vrsta 17. novembra gostovala na Danskem, 20. novembra pa v Stožice prihaja Kazahstan. Na seznamu vabljenih nogometašev ni presenečenj, novinec je Nino Žugelj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Kek
Reuters

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam vabljenih igralcev za zadnji tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto. Slovenija lahko prvi nastop na velikem tekmovanju po 14 letih potrdi z zmago na gostovanju proti Danski 17. novembra, v primeru remija ali poraza ter ob zmagi Kazahstana proti San Marinu pa bo za preboj na Euro dovolj tudi remi v razprodanih Stožicah 20. novembra proti azijski reprezentanci. Z Dansko so se Slovenci na prvi medsebojni tekmi v Stožicah razšli z 1:1, Kazahstan pa so v gosteh premagali z 2:1. Danska bo v zadnjem krogu igrala v Belfastu proti Severni Irski.

"Zdaj smo tam, o čemer smo začeli razmišljati že po žrebu, sledi sklepno dejanje, ko bo znano, kdo iz skupine bo šel na evropsko prvenstvo. Smo v situaciji, ki smo si jo želeli in je bila naš cilj. Črta se vleče na koncu in vse naše misli so usmerjene v kvalitetno pripravo, najprej v prvo tekmo in nato še v zadnjo. Času v sezoni primerno je nekaj več problemov s poškodbami, zato bo na seznamu prišlo tudi nekaj sprememb," je uvodoma dejal selektor Matjaž Kek

Težave s poškodbami imajo Žan Celar, Petar Stojanović, Timi Max Elšnik in David Brekalo, ki ga ni na selektorjevem seznamu. "Vedno ne morejo biti na razpolago vsi, imam pa zaupanje v fante, ki so že igrali in ki bodo dobili priložnost. Izhajam iz tega, da se je ustvarila skupina kvalitetnih in karakterno močnih igralcev, ki so sposobni dobro odigrati ti dve tekmi. Jasno, da so pričakovanja velika. Velik privilegij je, da se razmišlja o nečem velikem. Na drugi strani pa moramo ostati normalni, skromni, samozavestni in odločni, z motivom, ki ti ga daje moment, v katerem smo zasluženo. Veseli nas, da bo stadion na drugi tekmi poln, koncentracija pa je trenutno usmerjena na tri treninge in na tekmo na Danskem," pravi Mariborčan, ki bo nogometaše na Brdu pri Kranju zbral v ponedeljek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta