(VIDEO) Marko Šuler na večerji pred začetkom priprav: Iličić mi je napisal, da se vidimo januarja

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.06.2024 21:11

V restavraciji Novi svet so se dan pred začetkom priprav na novo sezono zbrali nogometaši Maribora. Kdo je manjkal in kdaj v Ljudskem vrtu pričakujejo novince?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Maribora pred večerjo ob začetku priprav na novo sezono.
Miha Dajčman

Tri tedne po zadnji tekmi minulega prvenstva, ki so ga vijoličasti končali na drugem mestu, so se drevi v restavraciji Novi svet v središču Maribora na večerji pred začetkom priprav na novo sezono zbrali nogometaši in člani strokovnega štaba 16-kratnih državnih prvakov. Prišlo je 27 nogometašev, članski zasedbi sta se pridružila 17-letna člana nogometne šole Niko Grlić in Max Alexander Bilać, zaradi reprezentančnih obveznosti pa manjkata Josip Iličić in Pijus Širvys. Za začetek priprav bosta v ponedeljek na sporedu dva treninga, od 17. junija se bodo Mariborčani pripravljali v Moravskih Toplicah, prva tekma v sezoni jih čaka 11. julija v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo. 

Med odmorom so iz Ljudskega vrta že sporočili, da so zaključili sodelovanje z Ishaqom Rafiujem (prekinitev pogodbe) in Aleksom Pihlerjem, Nemanjo Mitrovićem, Itsukijem Urato in Markom Zalokarjem (iztek pogodbe). Kaj je v pisarnah pod Kalvarijo minule tedne počel športni direktor Marko Šuler? "Nič novega, tisto, za kar je med letom nekaj manj časa. Opravili smo veliko analiz, pregledov in planiranja za naprej, da bomo pripravljeni na vse," je odgovoril Korošec.

Ekipi se še nekaj časa ne bo pridružil Josip Iličić, ki bo s slovensko izbrano vrsto v torek odpotoval na Euro v Nemčijo. "Vesel sem in po drugi strani zaskrbljen. V hecu mi je napisal, da se vidimo januarja. Seveda sem vesel. Verjel sem vanj, ko je prihajal. Verjamem, da je lahko dodana vrednost reprezentanci v Nemčiji. Po drugi strani pa nam bo manjkal pomemben del priprav. Upam, da se vrne nazaj zdrav in pripravljen na velike stvari z nami," pravi Šuler. 

Na večerji ekipe pred začetkom priprav še ni bilo novincev, jih pa v Mladinski 29 pričakujejo že ta teden. "Za zdaj smo še v širši obliki, zagotovo bo še nekaj sprememb. S fanti se bomo pogovorili, sploh s tistimi, ki so imeli manjšo minutažo. Treba je najti rešitve, ker je igralec, ki ne igra, nezadovoljen in tega si ne želimo. V tem tednu pa se lahko končajo nujne zadeve, ki smo jih že nekaj časa pripravljali. Pričakoval sem, da bomo že na večerji pozdravili koga novega, pa ga na žalost še nismo. Pričakujem pa, da se nam bosta v prvem tednu priključili dve novi imeni ali tri," je napovedal Korošec. Bržkone bodo vijoličasti pripeljali novega branilca, morda celo dva, tudi v napadu pa gre pričakovati kakšnega novinca.

V novo sezono si Šuler želi z 28 nogometaši. "Če bo kakšen igralec več, bomo videli, manj pa zagotovo ne, ker je to številka, ki ti daje sigurnost, širino in dovolj kvalitete v treh tekmovanjih, v katerih želimo tekmovati. Kdo bo prišel, ne bomo razkrivali, ker se stvari lahko hitro spreminjajo, ne bi pa rad, da kaj pade v vodo. Verjamem, da smo blizu dogovora, ptički že čivkajo, kje moramo ekipo še okrepiti. Večina mest je zapolnjenih, zaupam ekipi, ki je v zadnjem delu sezone dokazala, da lahko nosi breme. Želimo pa biti še boljši," poudarja nekdanji branilec. Izvedeli smo še, da je Lan Vidmar okreval po poškodbi, bo pa zaradi poškodbe kolena šest mesecev z igrišč odsoten 19-letni Tine Čuk, ki je na druženje pred sezono prišel z opornico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta