Vroče v 2. SNL: Aluminij Rogaški diha za ovratnik

STA
16.04.2023 18:22

Pet krogov pred koncem tekmovanja obe štajerski ekipi, ki se borita za preboj v prvo ligo, ločita vsega dve točki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bitka med Slatinčani (črno-beli) in Kidričani se bo očitno bila vse do konca.
Crtomir Goznik

Nogometaši Aluminija so v 25. krogu II. SNL izkoristili spodrsljaj vodilne Rogaške in se ji približali na dve točki zaostanka. Na edini nedeljski tekmi v drugoligaški konkurenci so z 2:0 premagali Beltince Klima Tratnjek. Oba gola sta padla v drugem polčasu. Prvega je v 59. minuti dosegel Daniel Skiba, drugega pa osem minut pozneje Nik Marinšek.

V soboto je Rogaška oddala točki Jadranu Dekani, potem ko nobena od ekip ni zatresla nasprotne mreže.

Točko je osvojilo tudi zadnjeuvrščeno Krško, ki se je brez golov razšlo z Vitanest Biljami, nogometaši iz Grosupljega pa so z 1:0 ugnali tekmece iz Slovenske Bistrice in učvrstili položaj na sredini prvenstvene razpredelnice. V tekmah ekip z vrha je Krka že v petek tesno z 1:0 ugnala Primorje eMmundio, Ilirija 1911 pa je bila zanesljiva na tekmi z Roltekom Dobom in zmagala s 5:2. Za visoko zmago ilirijanov ima največ zaslug Matej Poplatnik, ki je dosegel hat-trick, Ljubljančanom pa so z avtogolom za vodilni zadetek pomagali tudi tekmeci. Krka se je bolj namučila s primorsko zasedbo, nazadnje je zmagala z zadetkom Josipa Majića z bele točke. Na preostalih petkovih tekmah je Triglav doma izgubil z Rudarjem z 1:2, Nafta 1903 in Fužinar Vzajemci sta igrala 1:1. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta