Wimbledon: Dež upočasnil in nato ustavil Juvanovo

Aleš Mišič Aleš Mišič
04.07.2023 21:06

Ljubljančanka je prvi niz na letošnjem glavnem turnirju z Margarito Betovo dobila brez izgubljene igre, drugega pa je prekinilo vreme, ki kot vsako leto v Londonu kroji program

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

V treh tednih pred začetkom najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu v Londonu ni bilo dežja, potem pa je že prvi dan začelo padati z neba za strah organizatorjev, drugi dan pa čisto zares. Zgodaj popoldne so bili prekinjeni in po nekaj urah odpovedani vsi dvoboji, razen na dveh pokritih igriščih, zato jih je bilo veliko prestavljenih na sredo, če bo vreme dovolilo.

Edina slovenska predstavnica na letošnjem travnatem grand slamu, 22-letna Kaja Juvan (244. na lestvici WTA), je v prvem krogu začela dvoboj z Rusinjo Margarito Betovo, sicer 1316. igralko sveta, ki ga je prekinil dež pri rezultatu 6:0 in 4:3 v prid Slovenke. Ljubljančanka je odlično odigrala uvodni niz, ki je bil tik pred koncem že na kratko prekinjen zaradi dežja. Obračun z 28-letno nasprotnico, ki se je v teniško karavano vrnila po daljšem premoru zaradi poškodbe kolena, je začela odločno, predvsem je boljše servirala, njeni udarci pa so bili natančni tudi v igri. V drugem nizu, ki ga je z odvzemom servisa bolje začela Rusinja, se je slika spremenila. Preveč neizsiljenih napak je naredila Juvanova, da bi ponovila igro iz prvega niza in se še pred dežjem uvrstila v drugi krog. V drugi igri je sicer tekmici odvzela servis in izenačila na 1:1, a nato spet izgubila svoj začetni udarec. Rusinja je nato povedla s 3:1, a se je Kaja Juvan zbrala in dobila tri igre zapovrstjo za vodstvo s 4:3. Nato je z neba začelo padati neusmiljeno. V drugem krogu bo nasproti zmagovalki tega obračuna stala boljša iz dvoboja med 22. nosilko, Rusinjo Anastasijo Potapovo, in Švicarko Celine Naef, 165. igralko sveta.

Andy Murray je bil vesel podpore s tribune Rogerja Federerja. 
Reuters

Prvi nosilec in drugi na seznamu favoritov Španec Carlos Alcaraz se je brez težav prebil v drugi krog z zmago s 6:0, 6:2 in 7:5 proti Jeremiju Chardiju. Francoz je napovedal teniško upokojitev po Wimbledonu, včeraj pa je pri 36 letih odigral svoj zadnji profesionalni dvoboj. Lanska zmagovalka Jelena Ribakina je poraz proti Shelby Rogers v prvem nizu opravičila s tremo, ker jo je prišel gledat osemkratni zmagovalec Wimbledona Roger Federer, na koncu pa bila vseeno boljša s 4:6, 6:1 in 6:2. Legendarni Švicar pa se je razveselil uspešnega povratka Andyja Murraya po poškodbah in operaciji kolka. Škot je s 6:3, 6:0 in 6:1 ugnal Angleža s povabilom organizatorja Ryana Penitona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta