Za Jorgića tudi v Parizu usoden Jundžu Lin

Zmago Gomzi
31.07.2024 17:07

V osmini finala olimpijskega turnirja sta se spoprijela najboljša igralca Slovenije in Tajvana, uspešnejši je bil slednji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Darko Jorgić je spet moral priznati premoč Jundžuju Linu.
Reuters

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je poslovil od posamičnega tekmovanja na olimpijskem turnirju. V osmini finala je Jorgića, 18. igralca na svetovni ITTF-lestvici in trinajstega nosilca na olimpijskem turnirju, s 4:0 (11:9, 12:10, 11:7, 11:7) izločil osmi igralec na ITTF-lestvici in peti nosilec na olimpijskem turnirju, Tajvanec Jundžu Lin. Igralca sta si nasproti stala že v četrtfinalu olimpijskega turnirja leta 2021 v Tokiu, kjer je bil prav tako s 4:0 uspešnejši Tajvanec in tekmovanje končal kot četrti.  

Darko Jorgić se je v osmino finala prebil po zmagah v prvem in drugem krogu; v prvem je  s 4:2 premagal Singapurca Izaaca Queeka, v drugem pa v sredo dopoldne z enakim rezultatom še Angleža Liama Pitchforda. Tajvanec je obračun z Jorgićem dočakal bolj spočit, saj si je napredovanje v osmino finala priigral že v torek. 

Morda je tudi zato še enkrat dokazal, zakaj sodi med najboljše na svetu. Jorgić se je z njim v vseh štirih nizih, še posebej pa v prvem in drugem, enakovredno kosal, a le do prelomnih trenutkov. Ko je bilo treba osvojiti odločilne točke, je bil Tajvanec bolj zbran in odločen. V prvem nizu je Lin zmagovito točko dosegel z odbojem žogice z roba mize, v drugem je Jorgić vodil z 9:7, a do konca niza osvojil zgolj točko, v tretjem in četrtem je bila igra izenačena do 7:7, v odločilnih trenutkih pa je 22-letni Tajvanec z odlično igro pokopal vse upe Hrastničana v morebiten preobrat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta