Za konec kroga zmaga mariborskih odbojkarjev

STA, J.K.
19.11.2023 21:39

Mariborčani so po šesti zmagi zdaj pri 18 točkah, na vrhu pa sta Calcit Volley s 25 in ACH Volley s 24 točkami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Odbojkarji Merkurja Maribora so za konec 9. kroga 1. DOL Sportklub za moške ugnali Alpacem Kanal s 3:1 (18, 16, -19, 20). Na lestvici so po šesti zmagi učvrstili tretje mesto in se odlepili trem najbližjim zasledovalcem.

Varovanci Sebastijana Škorca so odpravili zadnjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva, ki še naprej ostaja brez zmage in po devetih tekmah tudi brez točk na dnu razpredelnice. Pred Alpacem Kanalom je Krka (tekma manj) s štirimi osvojenimi točkami.

Mariborčani so po šesti zmagi zdaj pri 18 točkah, na vrhu pa sta Calcit Volley s 25 in ACH Volley s 24 točkami. Za Mariborom so tesno skupaj Fužinar Sij Metal z 12 ter Hiša na kolesih Triglav (tekma manj) in Panvita Pomgrad s po 11 točkami.

Mariborčani so od samega začetka narekovali ritem v dvorani Tabor in hitro povedli s petimi točkami. Čeprav so se gosti približali na vsega dve točki (12:10), pravih dvomov o zmagovalcu prvega niza ni bilo. Tudi drugi je potekal podobno, domači so si nabrali nekaj točk prednosti, nato pa z delnim izidom 5:0 povedli z 18:10 za mirno končnico.

Tretji niz je bil povsem na strani gostov, ki so si z delnim izidom 10:4 zagotovili neulovljivo prednost (20:12) in dvoboj podaljšali vsaj do četrtega niza. Ta je bil med vsemi še najbolj izenačen, a je bila ves čas korak spredaj domača zasedba, ki se je na varno razliko odlepila ob koncu pri 22:18.

Pri domačih je bil ob mreži visoka ovira predvsem Miha Fink, ki je dosegel kar sedem blokov. Dvoboj je končal s 17 točkami, Žiga Donik jih je dodal 14. Tudi nasploh so Mariborčani dosegli kar 19 blokov v primerjavi s petimi Alpacema Kanala. Pri teh je Karlo Jakovac dosegel 14 točk.

Naslednji krog se bo začel v petek z dvobojem Panvita Pomgrad - Merkur Maribor, končal pa v soboto z obračuni ACH Volley - Hiša na kolesih Triglav, Alpacem Kanal - Krka ter Calcit Volley - Fužinar Sij Metal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta