Zaključek prestopnega roka: Repas podpisal za Maribor, Castro v Rogaško, Olimpija z novim napadalcem

Miha Dajčman Miha Dajčman
15.02.2024 20:31

Prestopni rok v slovenski ligi se bo zaključil ob polnoči. Katere so najodmevnejše kadrovske spremembe, ki so se zgodile na zadnji dan prestopnega roka?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Repas je v zadnjih urah prestopnega roka postal član vijoličastih.
Nk Maribor

Tik pred zaključkom prestopnega roka sta se Maribor in Domžale vendarle dogovorila za prestop 22-letnega zveznega nogometaša Žige Repasa, ki se ga je s prihodom v Ljudski vrt povezovalo več tednov. "Potrdimo lahko zadnji prihod, pridružil se nam je Žiga Repas. Zadeve glede njegovega prestopa so se odvijale že nekaj časa, a so se žal odvile v zadnjih urah. Gre za prestop brez plačila odškodnine, z odstotki ob nadaljnji prodaji. Želeli smo, da bi sklenili dogovor že prej, a včasih ne gre vse po načrtih in željah. Smo pa še pravočasno dobili zelo nadarjenega fanta. Žiga je predviden za prihodnost, a se je hkrati že dokazal v slovenski ligi in je delal razliko v Domžalah. Pomenil bo dodatno moč v osrčju ekipe in zaostril konkurenco v zvezni vrsti. Prinaša lahko dodano vrednost," je ob podpisu mlajšega brata Jana Repasa, ki je v Ljudskem vrtu že štiri leta, dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Žiga Repas je izpustil velik del priprav, zato bo potreboval nekaj časa, da ujame ritem treningov in tekem, še pravi Korošec. Z 22-letnikom so vijoličasti podpisali pogodbo do leta 2027. V prvoligaškem tekmovanju je doslej zbral 51 nastopov in dosegel pet zadetkov, z bratom si bo slačilnico delil prvič: "Vtisi so vrhunski, res sem zelo vesel in se veselim novega koraka v karieri. Pomen kluba v slovenskem prostoru, pa tudi v širši regiji, nam je vsem dobro znan. Meni še bolj zaradi družinske povezave. Vemo, da je Jan v zadnjih letih del kluba in je že tudi pustil določen pečat. O Mariboru govori v presežnikih in po njegovih nasvetih verjamem, da bo prilagajanje hitrejše. Žal so mi za tekmovalni ritem manjkale tekme, ki jih glede na okoliščine nisem mogel odigrati, a sem prestal priprave, treniral in komaj čakam, da se vrnem na igrišče."

Že opoldne so iz Ljudskega vrta sporočili, da se od Maribora poslavlja branilec Max Watson. Že nekaj časa je bilo jasno, da pri Mariboru ni več mesta za v zadnjih dveh letih standardnega branilca vijoličastih, saj Šved ni želel podaljšati pogodbe, ki ga s klubom iz Mladinske 29 veže do konca sezone. V zameno za odškodnino se 28-letnik vrača na Švedsko; odslej bo igral za Norrköping, ki je v prejšnji prvoligaški sezoni osvojil deveto mesto. Po poročanju Sportkluba naj bi bil švedski prvoligaš za Watsona odštel okoli 100.000 evrov. "Težka odločitev, ampak glede na situacijo razumljiva. Max je pustil velik pečat. Od prvega do zadnjega dne je vse svoje obveznosti oddelal kot iz učbenika. Bil je zgled profesionalnosti, a je ob predstavitvi vseh zadev izrazil željo po vrnitvi domov. Ko ti nekdo med skupnim obdobjem nameni toliko prizadevnosti, je treba upoštevati tudi človeško plat in pokazati veličino kluba. Ob tem pa je zgodba tudi poslovno uspešna. Ne gre zanemariti spoznanja, da smo za igralca, ki bi bil poleti prost, dobili spoštljivo odškodnino," je odhod 28-letnika komentiral Šuler.

Max Watson
Andrej Petelinsek

Max Watson je bil prvi Šved, ki je zaigral za Maribor. V dveh letih je zbral 68 nastopov za vijoličaste in trikrat dosegel gol, prvič v karieri pa je postal tudi državni prvak: "Bila je nepozabna izkušnja, s seboj bom odnesel veliko spominov. Igranje za Maribor mi je pomenilo veliko zadovoljstvo in čast. Ko sem prihajal, sem želel ob novem nogometnem izzivu spoznati tudi drugo državo, drugačno kulturo. Odločil sem se pravilno. Vmes smo osvojili naslov prvaka, igrali proti Fenerbahčeju, v posebnem spominu bo ostalo tudi celotno dogajanje proti Aluminiju, v izjemnem ozračju Ljudskega vrta, ko se je poslovil Marcos Tavares. Tega ne bi doživel, če ne bi bil tukaj."

Erico Castro
Andrej Petelinsek

Po informacijah iz Rogaške Slatine se je od Maribora na zadnji dan prestopnega roka poslovil tudi Portugalec angolskih korenin Erico Castro, ki bo do konca sezone posojen v Rogaško. Enaintridesetletni napadalec je v Ljudski vrt poleti prišel iz Luksemburga, v 13 nastopih v vijoličastem pa je dosegel dva gola. 

Ima pa novega napadalca Olimpija. Zeleno-beli so pogodbo do poletja 2026 podpisali s 23-letnim Hrvatom Ivanom Durdovom, ki je v slovenski prvi ligi nase opozoril v dresu Domžal. Nazadnje je bil Durdov član belgijskega kluba Oostende.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta