Selnica ob Dravi: Začnejo se dnevi Arnolda Tovornika. Na ogled šest komedij

Branka Bezjak Branka Bezjak
07.03.2024 13:00

Z odprtjem razstave v avli Hrama kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi se drevi začnejo 9. Dnevi Arnolda Tovornika. Prva predstava jutri, 8. marca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hram kulture Arnolda Tovornika Selnica ob Dravi
Arhiv Hrama

V avli hrama kulture bo od danes od 18. ure na ogled likovna razstava Barve likovnega prostora. Avtorje bo predstavil likovni kritik, umetnostni zgodovinar Mario Berdič Codella. Sicer s predstavami začnejo jutri, 8. marca, nakar vse do 13. marca vabijo v Selnico ob Dravi. Vse predstave se začnejo ob 19. uri.

Otvoritvena predstava bo jutri Povej ji, da ne bo (Toti reporter Milan). V soboto, 9. marca, nastopita Tina Gorenjak in Tanja Kocman s predstavo Na zdravje. V nedeljo, 10. marca, je predstava Kako se znebiti bodočega moža (Špas teater - Miha Brajnik, Mojca Fatur, Mario Ćulibrk, Mojca Funkl, Tadej Pišek)  

V ponedeljek, 11. marca, je na sporedu Večerja bedakov (Špas teater - Jernej Kogovšek, Maja Martina Merljak, Gregor Podričnik, Primož Vrhovec, Robert Korošec - režiser Bojan Emeršič). V torek, 12. marca, pride Domen Valič v predstavi Žigolo s.p. V sredo, 13. marca, nastopi Rebeka Dremelj v monokomediji Jamska ženska. Direktor Hrama kulture Arnolda Tovornika Miha Kranjčević je zadovoljen, saj so nekatere predstave že razprodane. "Osnovna ideja Dnevov Arnolda Tovornika je, da se ob 13. marcu, ko je bil njegov rojstni dan, poklonimo spominu na tega nekdanjega prvaka drame SNG Maribor. Vsakokrat ponujamo šest predstav po dostopnih cenah, presežek festivalu pa je razstava in sedaj že tretje leto knjiga, posvečena kateremu od igralcev. Letos smo predstavili knjigo o Stanetu Severju," je še dejal Kranjčević.

Domen Valič v predstavi Žigolo s.p.
Urša Premik

V knjigi Stane Sever, genij na gledališkem odru, ki je izšla pri založbi Pivec, je avtor Marko Košir prikazal delovanje velikega igralca, ki mu še danes ni para pri nas. Njegovo delovanje je prikazano na faktografski način in opisuje njegove dosežke v gledališču, na filmu, na televiziji in radiu. Rdeča nit zgodbe je potrditev pravila umetnik (genij) se rodi in ne nastane. Sever je bil po poklicu učitelj, zaradi izjemnega talenta in genialnosti, pa je v dobrih treh letih poklicnega igralstva postal vrhunski umetnik.

Vstopnice za predstave so po ceni 18 evrov na prodaj v pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika vsak ponedeljek, torek in četrtek od 12. do 15. ure, in uro pred dogodkom ali preko sistema Mojekarte.si in v vseh poslovalnicah Petrola. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta