Avstrijska tehnična vlada dela tisto, kar si prava ni upala

Urban Červek Urban Červek
04.07.2019 19:16

V Avstriji so pod vodstvom tehnične vlade sprejeli tri odmevne prepovedi; uporabe plastičnih vrečk, kajenja v gostinskih lokalih in prvi v Evropi v celoti uporabe herbicida glifosat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Škropljene z glifosatom bo v Avstriji prepovedano.
EPA

Prepovedi kajenja avstrijski politiki do sedaj nikakor ni uspelo "spraviti skozi", zato je Avstrija do danes ostala nekakšna oaza za kadilce, kjer se na začudenje številnih tujcev v javnih prostorih še vedno kadi. V sredo pa je avstrijski parlament sprejel splošno prepoved kajenja v vseh gostinskih lokalih, kjer strežejo hrano in pijačo. Prepoved, ki bo zajemala tudi vodne pipe in elektronske cigarete, bo začela veljati novembra. Proti prepovedi so bili le svobodnjaki (FPÖ), ki so kot člani vladne koalicije lani maja preprečili sprejetje že pripravljenega zakona o prepovedi kajenja. Sedaj, ko je zaradi koprupcijske afere Ibiza koalicija med FPÖ in ljudsko stranko (ÖVP) propadla, pa je parlament prepoved le sprejel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta