Deklica naj bi bila po nesreči še živa: Zakaj v zvezi s smrtjo Danke Ilić govorijo o uboju?

Va
05.04.2024 10:50

Nadaljuje se iskanje trupla dveletne deklice iz Srbije, v javnost pa prihajajo nove grozljive podrobnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danko Ilić so pogrešali od 26. marca. 
MUP Srbije

Po včerajšnji objavi, da je dveletna Danka Ilić umrla zgolj nekaj minut po izginotju, potem ko je vanjo trčil fiat panda, v katerem sta bila delavca Vodovoda iz Bora v Srbiji, se nadaljuje iskanje dekličinega trupla. Ob deponiji v Banjskem polju naj bi preiskali še tisto v Majdanpeku. Še vedno se preverja tudi, ali je eden od storilcev Dankino truplo dva dni po prometni nesreči prestavil na drugo lokacijo, zato naj bi bila preiskava zdaj usmerjena v vas Zlot pri Boru, od koder je eden od osumljenih moških. Sinoči je preiskavo prekinil mrak.  

Kaj se je dogajalo v službenem avtu osumljenih?

Načelnica policije Bojana Otović Pjanović je povedala, da je preiskava paralelno tekla v več smereh. Že drugi dan od izginotja deklice so ugotovili, da je bil v bližini kraja, kjer je mati zadnjič videl Danko, beli fiat panda. Po tej cesti je takrat peljalo skupno 16 avtomobilov, a le dva sta se vrnila po isti poti - tudi fiat panda, ki ga je Dankina mati opazila, ko je začela iskati deklico, je načelnica policije povedala za RTS. 

Že včeraj so preiskovalci omenjali možnost, da je bila deklica še živa, ko sta se vanjo zaletela moška - pri hitrosti 20 kilometrov na uro -, potem pa jo strpala v prtljažnik in odpeljala na deponijo. Medtem je načelnik uprave kriminalistične policije Ninoslav Cmolić na srbski Informer televiziji to potrdil: da je Danka v avtomobilu prišla k zavesti in s tem presenetila osumljena, ki sta mislila, da je mrtva, zato jo je eden umoril, je povedal.   

"Dokaze zbiramo noč in dan. Eden od morilcev ima blokado in se ne more spomniti, kje je odvrgel truplo. Njuni zgodbi se pokrivata, ko gre za trčenje z avtom, ne soglašata pa o uboju otroka," je izjavil Cmolić po poročanju Jutarnjega lista, ki se sklicuje na Informer. Medtem je policija privedla še brata enega od osumljenih.

Romunka: Šokirana sem

Medtem se je oglasila tudi romunska državljanka, ki so jo nekaj časa povezovali z izginotjem male Danke, potem ko je neki Srb na Dunaju na tramvajski postaji posnel Danki podobno deklico v družbi dveh žensk. "Šokirana sem na več nivojih," je povedala Romunka z Dunaja, potem ko jo je avstrijska policija obvestila o smrti dveletne Srbkinje. Še vedno je v šoku, da so jo po pomoti kot osumljenko iskali po Evropi, ko so jo povezovali z izginotjem otroka iz Bora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta