(FOTO in VIDEO) Izrael objavil nove posnetke domnevnih Hamasovih predorov pod palestinsko bolnišnico Al Šifa

M.R.
23.11.2023 11:04

Izraelska vojska je sporočila, da je odkrila več novih delov predorov palestinskega gibanja Hamas pod bolnišnico Al Šifa v mestu Gaza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrjena vrata, ki vodijo v sobo v predoru pod bolnišnico Al Šifa.
REUTERS

Izraelske sile (IDF) so objavile tudi videoposnetke in fotografije, ki naj bi prikazovali nove vhode v predore in podzemne prostore ter zaklonišča. 

Soba v predoru pod bolnišnico Al Šifa.
REUTERS

IDF sumi, da je pod največjo bolnišnico na območju Gaze tudi Hamasovo poveljniško središče, ki naj bi se raztezalo vse do bližnjih zgradb. Pred nekaj dnevi naj bi izraelska vojska med svojo kontroverzno operacijo na območju bolnišnice odkrila tako imenovano okno, za katerega je trdila, da vodi do predora. V njem naj bi po 55 metrih prišli do vrat, odpornih na eksplozije. Zdaj pa je vojska sporočila, da se za temi vrati nahaja klimatizirana soba in kopalnica. 

Izrealeski vojak v predoru pod Al Šifo
REUTERS

Predstavnik za javnost IDF Daniel Hagari je povedal, da je preiskava dokazala Hamasovo delovanje pod bolnišnicami. Dodal je, da so bolnišnico namenoma uporabili za skladišče orožja in poveljniški center. Hamas to zanika, informacij pa ni mogoče neodvisno preveriti, poroča nemška agencija dpa.

Domnevni vhod v podzemne predore v hiši v bližini bolnišnice Al Šifa
REUTERS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta