(FOTO) Objavili fotografijo osumljenke za nedeljski smrtonosni napad v Istanbulu

Va
14.11.2022 11:01

Žensko kodrastih las v vijoličastem puloverju, ki jo je aretirala policija, naj bi bili urili ekstremisti v Siriji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Turška policija je aretirala osumljenko nedeljskega terorističnega napada v Istanbulu, v katerem je umrlo najmanj šest ljudi, več kot 80 je poškodovanih. 

Na družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija ženske kodrastih las, oblečene v pulover vijolične barve z napisom New York, in njene aretacije. Na televizijskih posnetkih pa je videti, kako oseba, verjetno ženskega spola, pod cvetlično korito na obljudeni ulici, po kateri pelje tudi tramvajska proga, odlaga paket. 

Prijeta osumljenka. 
Reuters

CNN Turk je objavil, da gre za Sirijko Ahlam Albashir in da je v prvem zaslišanju povedala, da so jo trenirali kurdski ekstremisti v Siriji. Policija je preiskala tudi stanovanje osumljenke in naj bi bila našla strelivo, zlato in denar.     

Skupno je bilo aretiranih 46 oseb, ki jih povezujejo s smrtonosno eksplozijo v istanbulski nakupovalni ulici Istiklal.   

Ulica Istiklal 
Reuters

Turški notranji minister Suleyman Soylu je izjavil, da je bil ukaz za bombni napad izdan v Kobaniju, mestu na severu Sirije, kjer so turške sile pred leti izvajale operacije proti kurdski policiji YPG. Odgovornost za napad je pripisal prepovedani Kurdski delavski stranki (PKK).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta