(FOTO) Pojavila se je fotografija Jevgenija Prigožina, kako v spodnjicah sedi v šotoru, Putin: Wagner ne obstaja

M.R.
14.07.2023 12:06

Mediji so objavili fotografijo ustanovitelja ruske najemniške vojske Wagner Jevgenija Prigožina, ki je nedavno s svojimi borci krenil proti Moskvi in neuspešno poskušal izvesti udar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jevgenij Prigožin je vodil enodnevni upor proti nekaterim ruskim obrmabnim voditeljem.
Reuters

Nazadnje se je Jevgenij Prigožin v javnosti pojavil prav na dan upora v Rostovu na Donu. Enodnevni upor se je zaključil, ko je Prigožin z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom sklenil dogovor, da lahko Wagnerjevci pridejo v Belorusijo, kjer so jim tudi obljubili postavitev kampa z bivalnimi šotori. 

Pred dnevi je Kremelj potrdil, da so se pet dni po končanju upora Prigožin in njegovi poveljniki sestali z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom

Zdaj pa je v javnosti zaokrožila fotografija Prigožina, ki v spodnjicah sedi na postelji v šotoru. "Ruski mediji so objavili domnevno fotografijo Prigožina v šotoru, ki naj bi se nahajal v Belorusiji," je v svojem tvitu zapisal svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Anton Geraščenko. Zaenkrat ni znano, ali je fotografija avtentična. 

Putin: Wagner ne obstaja

V intervjuju za časnik Kommersant, ki je bil objavljen v četrtek zvečer, pa je Putin Prigožinovim plačancem ponudil priložnost, da se pridružijo rednim strukturam ruske vojske. Ruski voditelj je pojasnil, da je ponudbo podal na zgoraj omenjenem sestanku s Prigožinom konec preteklega meseca.

"Wagner ne obstaja," je Putin odgovoril novinarjem. "Ni zakona o zasebnih vojaških organizacijah. Enostavno ne obstaja," je povedal ruski predsednik in dodal, da bi morala ruski parlament in vlada razpravljati o pravnih okvirjih za zasebne vojske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta