(FOTO) V napadih z droni med Rusijo in Ukrajino poškodovana energetska infrastruktura na obeh straneh

STA, Gr.G.
03.02.2024 15:25

Rusko obrambno ministrstvo je poročalo o sestrelitvi skupno sedmih ukrajinskih brezpilotnih letal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ruski in ukrajinski napadi z brezpilotnimi letali so ponoči povzročili škodo na infrastrukturi na obeh straneh, poročajo tuje tiskovne agencije. V ruski rafineriji nafte Volgograd je ponoči zaradi strmoglavljenja brezpilotnega letala izbruhnil požar, na ukrajinski strani pa je zaradi ruskih napadov z droni brez elektrike ostalo več tisoč ljudi.

Reuters

Guverner regije Volgograd Andrej Bočarov je na omrežju Telegram sporočil, da so požar v rafineriji hitro pogasili in da ni bilo žrtev.

Rusko obrambno ministrstvo je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sicer poročalo o sestrelitvi skupno sedmih ukrajinskih brezpilotnih letal. Štiri naj bi prestregli nad jugozahodno rusko regijo Belgorod in enega nad regijo Rostov na Donu na jugu države. Obe mejita na Ukrajino. Še dve brezpilotni letali naj bi strmoglavili nad regijo Volgograd. Podatkov o morebitni škodi ni bilo.

Reuters

Rusija je po navedbah Kijeva Ukrajino medtem ponoči napadla s 14 brezpilotnimi letali in dvema raketama, še poroča dpa. Ukrajinska vojska je danes sporočila, da so prestregli najmanj devet dronov, nekateri pa so svoje cilje zadeli.

Napadi so bili usmerjeni predvsem proti energetski infrastrukturi na jugu in v osrednjem delu države, zlasti v regiji Dnipropetrovsk.

Po navedbah guvernerja regije Dnipropetrovsk Sergija Lisaka so povzročili dva požara. Kot je sporočil na omrežju Telegram, je brez elektrike v kraju Krivi Rog ostalo skoraj 15.000 ljudi, pa tudi dve termoelektrarni, ki sta z elektriko oskrbovali 43.000 ljudi. Mrtvih in ranjenih po njegovih navedbah ni bilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta