Izmislila si je raka, neupravičeno zaslužila sto tisoč evrov, zdaj je v zaporu

GR.G.
15.03.2019 16:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

42-letna Patricia Robertshaw je končala v zaporu, potem ko je zagrešila več kaznivih dejanj. Med drugim je ponaredila svoje spričevalo o šolanju, na podlagi katerega je dobila službo v kraju Harrowgate v centru za preiskave rakastihi obolenj, kjer je delala kot organizatorica dogodkov. Med zaposlitvijo je lagala o svojem zdravstvenem stanju, vzela si je tri mesece bolniškega staleža, češ da mora zaradi rakastega obolenja na obsevanja. V resnici pa je Robertshawova prosti čas porabila za zaposlitev pri drugih delodajalcih, ki jim je prav tako posredovala ponarejeno dokumentacijo o izobrazbi, vključno z magisterijem znanosti in doktoratom iz filozofije na Univerzi v Leedsu. 
Zahvaljujoč laži, da ima magisterij iz projektnega managementa na Univerzi Leeds Metropolitan je dobila zaposlitev pri dobrodelni organizaciji. Zaradi izobrazbe je imela za kar 12.000 evrov višjo plačo, med septembrom 2015 in novembrom 2017 je skupno zaslužila preko 100.000 evrov, poroča Metro.co.uk. Njeno početje so razkrili sodelavci, ko so skenirali nepravilne QR kode, ki jih je posredovala na zdravniškem spričevalu. 
Sodišče jo je obsodilo na štiri leta in pet mesecev zapora. Sodnik Andrew Stubbs je pri tem izpostavil, da je s svojim početjem škodovala mnogim tistim bolnikom, ki so bili upravičeni do zdravljenja, a je šel denar zanje v napačne roke - njene. Zanimivo je, da je obsojena že na svojem prejšnjem delovnem mestu na Univerzi Leeds Beckett ponarejala dokumente. Takrat je svojim študentom izdajala ponarejena spričevala, da jim ni bilo treba obiskovati določenih izpitov. 55 študentom je izdala ponarejene certifikate, univerza pa je morala v 36. primerih plačati odškodnino v vrednosti slabih 600 evrov za vsakega posameznika. 
Zagovornica Robertshawove Catherine Silverton se je sklicevala, da je njena stranka imela v preteklosti težave z duševnim zdravjem in ima osebnostno motnjo, vendar sodnik tega ni upošteval. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta