Javilo se jih je na tisoče, a deklico Ayo, ki je po čudežu preživela potres, bo posvojil daljni sorodnik

N.S.
10.02.2023 10:04

Sirsko deklico, ki so jo reševalci našli pod ruševinami hiše in je bila še vedno s popkovino povezana z materjo, bo posvojil njen daljni sorodnik Salah Al Badran.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po objavi zgodbe o deklici, ki so jo poimenovali Aya, kar v arabščini pomeni "božje znamenje" oziroma "čudež", se je oglasilo na tisoče ljudi, ki so se ponudili, da bi punčko posvojili. Njena mama, oče, tri sestre in brat so namreč življenje izgubili v potresu, ki je prizadel mesto Jindires. "V ponedeljek je v bolnišnico prispela v zelo resnem stanju, imela je modrice, zeblo jo je in komaj je dihala," je dejala Hani Marouf, pediatrinja, ki skrbi zanjo. "Če je ne bi našli pravočasno, bi v eni uri umrla."  Stanje Aye se sicer iz dneva v dan izboljšuje, veseli tudi dejstvo, da je hrbtenica ostala nepoškodovana, česar so se sprva zelo bali.

Zanjo bo, ko bo odpuščena iz bolnišnice, skrbel njen daljni sorodnik Salah Al Badran, ki je tako kot mnogi zaradi potresa ostal brez doma. Z družino mu je sicer uspelo pobegniti iz enonadstropne stavbe, v kateri so živeli, a trenutno vseh 11 članov gospodinjstva živi v šotoru. "Po potresu nihče ne more živeti v svoji hiši. Le 10 odstotkov stavb je varnih za bivanje, ostale niso primerne," je dejal tamkajšnjim medijem.

Reševalci so Ayo odkrili v ponedeljek popoldne, več kot 10 ur po potresu, ko so kopali po ruševinah petnadstropne stanovanjske hiše, v kateri so živeli njeni starši. Dojenček, ta se je rodil tik pred potresom, je bil s popkovino še vedno povezan s svojo mamo, ki je, tako kot vsi ostali člani družine, izgubila življenje. Aya je ena od sicer zelo velikega števila sirot, ki jih je za sabo pustil ponedeljkov potres.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta