Lastnik avtobusa, v katerem je na Hrvaškem umrlo 12 ljudi: Moje življenje je uničeno

N.S.
07.08.2022 11:33

V sobotni nesreči na hrvaški avtocesti A4 je po zadnjih podatkih umrlo 12 ljudi, vsaj 19 je huje poškodovanih. Lastnik avtobusa: "Sem v šoku in na pomirjevalih."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Nesreča se je zgodila v soboto okoli 5.40 zjutraj, avtobus s poljskimi registrskimi tablicami, ki je iz mesta Częstochowa krenil na romanje v Međugorje, je zepljal s ceste. Po do zdaj zbranih informacijah se je prometna nesreča zgodila, ko je voznik avtobusa izgubil nadzor nad volanom. Vozilo je zapeljalo v desno, prebilo odbojno ograjo in pristalo izven avtoceste. V nesreči je življenje izgubilo 12 ljudi, 32 je poškodovanih. Štirje se zdravijo na intenzivnem oddelku bolnišnice v Varaždinu, dva sta v kritičnem stanju in se jima je stanje čez noč poslabšalo

"Sem v šoku. Jemljem pomirjevala. Moje življenje je uničeno," je po nesreči dejal Jacek Antoszkiewicz, lastnik podjetja Megapol, katerega avtobus je bil udeležen v prometni nesreči. "Avtobus je na pot krenil v petek ob 9. uri. V vozilu je bilo 44 ljudi, med njimi dva izkušena šoferja." Po njegovih besedah je bil avtobus tehnično brezhiben, ni pa želel povedati, če je bila ta pot prva tako dolga za šoferja. "Ne mučite me, sem v šoku in na pomirjevalih. Življenje se mi je sesulo. To je zame strašna tragedija," je še povedal. Med potniki so bili tudi trije duhovniki, šest redovnic in romarji iz okolice Konina, Sokołówa in Jedlnie pri Radomu.

Sožalje Poljski sta preko Twitterja izrekla tudi predsednik Borut Pahor in premier Robert Golob. Pahor je v svojem imenu in imenu državljanov Slovenije izrazil sožalje poljskemu predsedniku Andrzeju Dudi, obenem pa je Hrvaški izrekel iskreno zahvalo za ukrepanje in pomoč ob nesreči ter vsem poškodovanim zaželel hitro okrevanje. Golob pa je sožalje izrazil poljskemu kolegu Mateuszu Morawieckemu, izraze globokega sočutja pa je namenil vsem družinam preminulih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta