Letalo z avstrijskimi turisti iz Grčije moralo zasilno pristati na letališču v Zagrebu

STA, Va
24.06.2022 16:34

Posadka letala z okoli sto potniki je ob 12.29 zaprosila za dovoljenje za zasilni pristanek zaradi okvare na hidravliki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zagrebško letališče.
Sašo Bizjak

V Zagrebu je popoldne zasilno pristalo letalo hrvaškega zasebnega prevoznika Trade Air, je poročal spletni portal Croatiaviation. Skoraj 30 let staro letalo Fokker 100 je potovalo iz Grčije v Avstrijo, na zagrebško mednarodno letališče pa so ga preusmerili zaradi okvare na pristajalni opremi.

Na čarterskem letu je bilo okoli sto potnikov avstrijske turistične agencije Idealtours. Po uspešnem pristanku sta ga na letališču pričakali dve gasilski vozili, posredovanje pa je trajalo manj kot uro.

Po informacijah hrvaške kontrole zračnega prometa je letalo družbe Trade Air na letu Solun-Innsbruck ob 12.29 zaprosilo za dovoljenje za zasilni pristanek na Letališču Franjo Tuđman zaradi okvare na hidravliki.

"Upravitelj letališča je ravnal v skladu s postopki, ki veljajo za takšne primere, in letalo je brez težav pristalo ob 13. uri," so zasilni pristanek potrdili iz uprave zagrebškega letališča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta