Medvedjev: "Vsem je jasno, da ni bilo napada na kolono Zelenskega. Škoda pravzaprav"

Va
07.03.2024 22:24

Putinov zaveznik Dmitrij Medvedjev se je oglasil po ruskem napadu na Odeso, ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tam gostil grškega premierja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dmitrij Medvedjev
Reuters

Bivši ruski predsednik in premier, zdaj pa namestnik vodje varnostnega sveta Ruske federacije Dmitrij Medvedjev je ta teden že razburjal z velikoruskim zemljevidom na kijevsko regijo pomanjšane Ukrajine. Spet se je oglasil po eksploziji v ukrajinski Odesi, ki je v sredo prestrašila delegacijo grškega premierja Kiriakosa Micotakisa na obisku pri ukrajinskem predsedniku Volodimirju Zelenskemu.

Volodimir Zelenski in Kiriakos Micotakis v sredo v Odesi. 
Reuters

Medvedjev, zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je v svojem slogu, cinično in hujskaško, izjavil, da tarča ruskega napada v Odesi ni bil ukrajinski predsednik, kakor so poročali najprej grški in potem še drugi mediji. 

"Vsem je jasno, da ni bilo napada na kolono avtomobilov v Odesi. Še več, če bi imele ruske sile (ta) cilj, bi ga zadele," je Medvedjev navrgel na profilu na Telegramu o napadu v neposredni bližini grške delegacije.

"Škoda pravzaprav," je pristavil, "da je bil projektil lansiran natanko na vnaprej načrtovano območje."   

Uradna verzija ruske strani je, da so zadeli hangar v pristanišču v Odesi, ki naj bi ga uporabljale ukrajinske sile.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta