Bivši ruski premier v govoru predstavil velikoruski načrt: "Dokler se zgodovinski deli Rusije ne vrnejo domov ..."

Va
04.03.2024 16:14

Dmitrij Medvedjev je pokazal zemljevid, na katerem je Ukrajina pomanjšana na kijevsko regijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dmitrij Medvedjev
Profimedia

Dmitrij Medvedjev, ruski predsednik od leta 2008 do 2012 in premier od 2012 do 2020, zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki se redno oglaša z velikoruskimi idejami, je to storil ponovno.   

Zdaj podpredsednik ruskega varnostnega sveta pravi, da je Ukrajina del Rusije, in izključuje kakršnakoli mirovna pogajanja z ukrajinskim vodstvom. 

V govoru na jugu Rusije je Medvedjev izjavil, da bo Rusija nadaljevala s "specialno vojaško operacijo", kakor v Kremlju imenujejo agresijo nad Ukrajino, "vse dokler druga stran ne kapitulira" in se "zgodovinski deli Rusije ne vrnejo domov".     

Med govorom se je Medvedjev postavil pred "zemljevid" na Kijev pomanjšane Ukrajine, stisnjene ob Poljsko in z Rusijo, ki popolnoma kontrolira vzhod, jug in obalo Črnega morja.

"Ta  koncept mora izginiti za zmeraj. Ukrajina je definitivno Rusija," je nadaljeval o spreminjanju mej. Vsaka nova ukrajinska vlada se bo po besedah Medvedjeva morala soočiti z "novo realnostjo na terenu". 

Območja na obeh straneh Dnjepra so del ruskih strateških in zgodovinskih mej, trdi ruski politik. "Zato so vsi poskusi, da se jih na silo spremeni, žive odseka, obsojeni na propad," je izjavil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta