Na beneškem letališču obtičali številni potniki, več letov odpovedanih

STA, GR.G.
29.12.2018 19:51

​Zaradi avtomobila na pristajalni stezi ustavili promet na letališču v Hannovru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Reuters

Na beneškem letališču Marco Polo so danes zaradi okvare radarja obtičali številni potniki. Števili leti so bili odpovedani, so imeli zamude ali so letala preusmerili na druga letališča.
Letališče je na svoji spletni strani sporočilo, da je promet zaradi okvare radarja na letališču močno moten. Pozno popoldne so nato objavili, da radar znova deluje in da bo letališče postopoma začelo polno obratovati. Kljub temu prosijo potnike, naj na spletni strani letališča in letalskih družb, s katerimi potujejo, spremljajo aktualne podatke o morebitnih zamudah.
Italijanski mediji poročajo, da je na letališču obtičalo več sto potnikov, ter objavljajo posnetke dolgih vrst pred okenci. Promet dodatno otežuje gosta megla. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa so odpovedali 26 letov, devet pa so jih preusmerili na druga letališča.

Zaradi avtomobila na pristajalni stezi ustavili promet na letališču v Hannovru

Na pristajalno stezo letališča v nemškem Hannovru je danes zapeljal avtomobil, zaradi česar so na letališču ustavili promet, nekaj letov pa preusmerili na druga letališča, poročajo tuje tiskovne agencije. Policija je aretirala voznika, kasneje pa sporočila, da za zdaj ne kaže, da bi šlo za teroristično dejanje.
Moški je okoli 15.40 z avtomobilom s poljskimi registrskimi tablicami prebil varnostno ograjo na letališču in zapeljal na pristajalno stezo, je sporočila policija. Voznika so aretitali, enega od terminalov letališča pa zaprli.
Zakaj je moški zapeljal na letališče, po navedbah policije ni znano. Za zdaj sicer ne kaže, da bi šlo za teroristično dejanje.
Zaradi incidenta so preložili več odhodov letal, tista, ki bi morala pristati v Hannovru, pa so preusmerili na druga letališča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta