Na severu Sirije med turškim posredovanjem ubita dva novinarja

STA, DR
15.10.2019 16:11

Med turško operacijo na severovzhodu Sirije sta bila v nedeljo ubita dva novinarja, je danes sporočila organizacija Novinarji brez meja (RSF). Ob tem so ostro obsodili napade, ki jih na območju izvaja turška vojska, in Ankaro pozvali k spoštovanju resolucije Varnostnega sveta ZN o zaščiti novinarjev v oboroženih konfliktih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

V letalskem napadu na konvoj s civilisti sta bila v nedeljo ubita dopisnik kurdske tiskovne agencije Hawar News in dopisnik švedsko-kurdske televizije Cira TV, je na spletni strani sporočila organizacija. Še najmanj osem drugih novinarjev različnih medijev pa je bilo pri tem poškodovanih.
"Severovzhodna Sirija lahko izgubi svoje novinarje in postane črna luknja za novice in informacije, če turške in sirske oblasti ne storijo vsega, kar je mogoče, da bi zagotovili njihovo varnost in jim omogočili delo," je sporočila Sabrina Bennoui, ki je pri RSF pristojna za Bližnji vzhod.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta