Netanjahu odobril nova pogajanja o prekinitvi ognja v Gazi

STA, Va
29.03.2024 16:01

Medtem Izrael nadaljuje smrtonosne napade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izraelski premier Benjamin Netanjahu
Reuters

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je odobril nov krog pogajanj o prekinitvi ognja v Gazi, ki bodo potekala v Dohi in Kairu, je danes sporočil njegov kabinet. Netanjahu je o novem krogu pogajanj že razpravljal s šefom izraelske obveščevalne službe Mosad Davidom Barneo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Netanjahu je pripravljenost na novi krog pogajanj izrazil, potem ko je v ponedeljek Varnostni svet Združenih narodov sprejel resolucijo, ki zahteva takojšnjo prekinitev ognja v Gazi med muslimanskim svetim mesecem ramazanom, ki bo vodila v trajno premirje.

Izrael sicer kljub resoluciji še naprej nadaljuje smrtonosne napade na Gazo. S palestinskim islamističnim gibanjem Hamas pa sta od sprejetja resolucije drug drugega večkrat okrivila za to, da jima ni uspelo doseči dogovora.

Katar, ki si že dlje časa prizadeva za prekinitev sovražnosti, je medtem v torek sporočil, da se pogovori med Hamasom in Izraelom o prekinitvi ognja in izpustitvi zajetih talcev nadaljujejo, vendar so sprti strani in posredniki v konfliktu od takrat ponudili le malo dodatnih informacij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta