Nič več zunanjih piškotkov: Facebook bo ob volitvah v ZDA blokiral oglase tujih državnih medijev

K. Š., STA
17.06.2020 12:53

Facebook je napovedal, da bodo v času predsedniških volitev v ZDA, ki bodo novembra letos, blokirali oglase tujih državnih medijev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nick Clegg, vodja oddelka za globalne zadeve pri Facebooku, je v današnjem prispevku za britanski časnik Daily Telegraph zapisal, da bodo "med volilnim obdobjem v ZDA blokirali vse oglase medijskih organizacij pod nadzorom tujih držav", poroča francoska tiskovna agencija AFP. Vsakdo, ki bo želel na družbenem omrežju objavljati oglase, bo moral za to prejeti odobritev, je še zapisal Clegg. Dodal je, da so med marcem in majem ustavili "več kot 750.000 političnih oglasov, namenjenih ZDA, ker oglaševalci niso dokončali postopka odobritve".
Kasneje je za britanski BBC Radio 4 dejal, da so "v zadnjih mesecih odstranili tudi številne oglase" ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Kako natančno so jih odstranili, ni pojasnil. Je pa dejal, da so bili povezani s Trumpovimi trditvami o volilni pravici in popisu prebivalstva. V prispevku za Daily Telegraph je zapisal še, da imajo zaposlenih 35.000 ljudi, ki se ukvarjajo z varnostjo na družbenih omrežjih. To je trikrat toliko kot med ameriškimi predsedniškimi volitvami pred štirimi leti.
Glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg je ob tem napovedal vzpostavitev volilnega informacijskega centra na svojih družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Tam bodo med drugim uporabniki prejeli informacije o registraciji za volitve, voliščih in glasovanju po pošti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta