Od sobote na Madžarskem blažji ukrepi proti covidu-19: Maske niso več obvezne, brez omejitev v trgovinah

STA, VČ
02.07.2021 20:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na Madžarskem bodo s soboto sprostili številne koronavirusne omejitve, saj je število z vsaj enim odmerkom cepljenih prebivalcev doseglo 5,5 milijona. Po novem v zaprtih prostorih z nekaj izjemami niso več obvezne maske, v trgovinah pa ni treba upoštevati razdalje.

Madžarska vlada je mejnike za odpravljanje ukrepov uskladila s številom cepljenih in ne z incidenco števila okužb, kot so to storile številne druge države. V skladu s sprostitvijo ukrepov so maske obvezne le še v bolnišnicah in drugih podobnih ustanovah. V nastanitvenih obratih in restavracijah ne bo več treba predložiti dokazila, da je oseba cepljena proti covidu-19 ali da ga je prebolela, to bo potrebno le še za udeležbo na športnih dogodkih ali večjih koncertih, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

V trgovinah prav tako ni več treba upoštevati razdalje med ljudmi. Na zasebnih zabavah je dovoljeno do 100 ljudi, na porokah do 400.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta