Po smrtonosnem streljanju v Moskvi pridržali soproga najbogatejše Rusinje

STA, A.L.
19.09.2024 16:05

Strelski napad v pisarnah podjetja, ki se nahajajo le lučaj od Kremlja v središču ruske prestolnice, se je zgodil nekaj tednov po tem, ko je podjetje Wildberries napovedalo združitev s podjetjem Russ Group.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milijarderka je večinska lastnica spletnega trgovca Wildberries, medtem ko ima soprog v podjetju enoodstotni delež.
Reuters

Ruske oblasti so danes pridržale Vladislava Bakalčuka, soproga večinske lastnice največjega ruskega spletnega trgovca Wildberries Tatjane Bakalčuk, potem ko je v sredo v pisarnah podjetja v Moskvi ubil varnostnika in še eno osebo. Oblasti po navedbah odvetnikov moža najbogatejše Rusinje med drugim obtožujejo umora.

Strelski napad v pisarnah podjetja, ki se nahajajo le lučaj od Kremlja v središču ruske prestolnice, se je zgodil nekaj tednov po tem, ko je podjetje Wildberries napovedalo združitev s podjetjem Russ Group. Bakalčuk se s poslovno odločitvijo svoje žene ni strinjal, pri čemer naj bi se za pomoč zatekel tudi k čečenskemu voditelju Ramzanu Kadirovu, je poročal spletni portal The Moscow Times.

Milijarderka, ki je nato začela ločitveni postopek, je večinska lastnica spletnega trgovca Wildberries, medtem ko ima soprog v podjetju enoodstotni delež, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta