Policija v Stockholmu preiskuje streljanje in eksplozijo

STA, A.L.
03.10.2024 16:38

Neznani storilci so v sredo zvečer na treh lokacijah v predmestjih Stockholma streljali na stavbo in stanovanje ter na ljudi na prostem, prišlo je tudi do eksplozije pred stanovanjsko stavbo, je danes sporočila švedska policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pridržali so več osumljencev, poročil o mrtvih ali ranjenih ni bilo.

Policija še preiskuje, ali so primeri v okrožjih Farsta in Brandbergen na širšem območju Stockholma povezani z nasiljem kriminalnih združb, ki na Švedskem novačijo mladostnike, da zanje izvajajo huda kazniva dejanja, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Ločen primer streljanja so v švedski prestolnici zabeležili tudi v torek, ko je v bližini izraelskega veleposlaništva odjeknilo več strelov.

Podoben incident so v sredo zabeležili tudi na Danskem, ko sta se v bližini izraelskega veleposlaništva v Koebenhavnu zgodili eksploziji, ki sta ju domnevno povzročili ročni granati.

Danska policija je pridržala švedska državljana, stara 16 in 19 let, ki ju obtožujejo posedovanja in uporabe eksplozivnih sredstev. Danska policija še preiskuje, ali je bil njun cilj napad na izraelsko veleposlaništvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta