Preiskava v SineCurinem domu starejših v Avstriji: Osumljeni, tri ženske in moški, so se na vse načine izživljali nad varovanci

Va
02.12.2021 18:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Preiskovalci sumijo, da so štirje zaposleni, stari od 30 do 45 let: tri ženske in moški, na različne načine, celo seksualno, zlorabljali varovance doma starejših v Spodnji Avstriji, poročajo avstrijski mediji. Preiskava traja od spomladi, zdaj pa v javnost prihajajo vznemirljive podrobnosti in celo fotografije.

Gre za dom starejših občanov v kraju Sitzenberg-Reidling, ki ga upravlja tudi Slovencem znana skupina SineCura, največji avstrijski zasebni upravitelj domov za starejše. Pri SineCuri so takoj po prvih sumih sprožili interno preiskavo, sta poročala ORF in časnik Kurier, in četverica je ostala brez službe. Vodstvo sodeluje s tožilstvom v St. Pöltnu in se je zavezalo, da bodo popolnoma transparentni. Koliko stanovalcev doma je (bilo) prizadetih, niso objavili, preiskovalci pa so sporočili, da preiskujejo "aktualno dogajanje". Odpuščeni so se do zdaj branili z molkom.     

Avstrijski mediji poročajo, da so se osumljeni na različne načine izživljali nad varovanci doma starejših. Prikrajševali so jih za hrano, jim dajali uspavalne tablete, da čimprej zaspijo, jih žalili, kričali nanje. Podrobnosti sumov, da je šlo tudi za spolno zlorabljanje, niso javne.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta