Še en komik v visoki politiki

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
29.03.2019 17:32

V drugi krog predsedniških volitev v Ukrajini se bo zanesljivo uvrstil komik Volodimir Zelenski, ki igra predsednika države v priljubljeni televizijski nanizanki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
So Volodimir Zelenski, Julija Timošenko in drugi predsedniški kandidati le lutke v rokah velesil?
Reuters

Po Ukrajini te dni kroži šala: "Dolga leta smo volili resne ljudi in dobili farso. Zakaj ne bi zdaj volili za komika in videli, kaj se bo zgodilo?" Pri tem mislijo na 41-letnega Volodimirja Zelenskega, popolnega političnega novinca, ki pa je v zadnjih mesecih postal najresnejši kandidat za novega ukrajinskega predsednika. Javnomnenjske raziskave mu pred nedeljskim prvim krogom predsedniških volitev napovedujejo slabih 30 odstotkov glasov, za preboj v drugi krog pa se bosta udarila sedanji predsednik, 53-letni Petro Porošenko, ki velja za enega najbogatejših Ukrajincev in mu pravijo kralj čokolade, in nekdanja predsednica vlade, 59-letna Julija Timošenko, ki se je pred politično kariero ukvarjala s trgovanjem z energenti in dobila vzdevek plinska princesa. Leta 2005 jo je vplivna revija Forbes razglasila za tretjo najvplivnejšo žensko na svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta