V izraelskih napadih v Libanonu ubita člana Hezbolaha

STA, A.L.
23.04.2024 16:04

V izraelskih napadih v Libanonu sta bila po navedbah izraelske vojske in libanonskega varnostnega vira minulo noč in danes ubita dva člana gibanja Hezbolah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Libanonsko šiitsko gibanje je v odgovor z dvema brezpilotnima letalnikoma danes napadlo oporišči izraelske vojske na severu Izraela, a ju je Izrael prestregel.

Pred tem so libanonski viri in izraelska vojska sporočili, da je bil blizu pristaniškega mesta Tir na jugu Libanona v napadu z izraelskim dronom dopoldne ubit član Hezbolaha. Izraelska vojska trdi, da je bil pomemben operativec gibanja v enoti za zračno obrambo na jugu Libanona in da je sodeloval pri načrtovanju napadov na Izrael. Z njegovo smrtjo so bistveno zmanjšali zmogljivosti letalske enote Hezbolaha, so dodali po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Hezbolah pa je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil, da je bil ubit inženir, ki je delal za enoto zračne obrambe gibanja, medtem ko se je peljal v avtomobilu.

V noči na danes pa je izraelska vojska po lastnih navedbah ubila še enega člana Hezbolahove letalske enote. Gibanje je potrdilo tudi njegovo smrt.

Od začetka vojne v Gazi oktobra lani prihaja do skoraj dnevnega obstreljevanja med stranema blizu izraelsko-libanonske meje. Po podatkih AFP je bilo pri tem doslej v Libanonu ubitih 378 ljudi, večinoma borcev Hezbolaha, pa tudi 70 civilistov. Po izraelskih podatkih je bilo v Izraelu ubitih enajst vojakov in osem civilistov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta