V Španiji odpovedali več kot 400 letov

STA, M.R.
04.01.2024 15:03

Španski letalski prevoznik Iberia Airlines je moral zaradi napovedane štiridnevne stavke njegovega letališkega osebja odpovedati več kot 400 letov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stavka zaposlenih pri Iberii se bo predvidoma začela v petek, na predvečer praznika svetih kraljev.
Reuters

Odpovedi letov, ki so prizadele tudi nizkocenovnega letalskega prevoznika Iberia Express in regionalnega letalskega prevoznika Air Nostrum, bodo vplivale na več kot 45.000 potnikov.

Stavka letališkega osebja se bo predvidoma začela v petek, na predvečer praznika svetih treh kraljev. Ta praznik ima v Španiji velik pomen, mnogi pa ga izkoristijo za obisk družinskih članov.

Odpovedi letov so v letalski družbi napovedali, potem ko so se pogajanja s predstavniki sindikatov UGT in CCOO v sredo zvečer končala brez dogovora. Direktor prevoznika Iberia Juan Cierco je dejal, da bo stavka povzročila "zelo velike" motnje za tisoče potnikov, in opozoril, da bo tudi v primeru odpovedi stavke v zadnjem trenutku nemogoče dovolj hitro vzpostaviti lete.

Letališko osebje prevoznika Iberia Airlines stavka zaradi pogodb, ki jih je upravljavec letališča Aena podpisal z novimi ponudniki. Ti so obljubili, da bodo ohranili osebje družbe Iberia, vendar se sindikati bojijo, da se bodo njihovi delovni pogoji poslabšali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta