V to državo bi pobegnil Putin, če bi se mu vsi načrti izjalovili

Va
09.12.2022 13:36

Oglasil se je nekdanji pisec govorov za ruskega predsednika. Trdi, da Moskva že od pomladi pripravlja plan evakuacije političnega vrha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Vladimir Putin in najbližji zavezniki ruskega predsednika imajo načrt bega iz države in bi ga aktivirali, če bi šlo vse po zlu, je na Telegramu insajdersko informacijo anonimnega vira, tako je zatrdil, objavil nekdanji Putinov pisec govorov Abbas Galliamov

Evakuacijo naj bi bili v Kremlju začeli pripravljati že spomladi, operacija nosi naslov Nova dežela in je upoštevala morebitni poraz Rusije v vojni z Ukrajino ali pa da bo Putin umaknjen z oblasti in nato ekspresno evakuiran.

Bivši Putinov sodelavec trdi, da so v Moskvi najprej preučevali možnost bega na Kitajsko, a so ta načrt opustili v bojazni, da se ne bi posrečil, "ker Kitajci prezirajo tiste, ki izgubljajo".

Kot opcija sta se nato pojavili Argentina in Venezuela, za slednjo so zadolžili Igorja Sečina, ki je zato dal odpoved v naftni družbi Rosnjeft, da bi se lahko posvetil izključno načrtu Venezuela.

Tudi neki drug Telegramov vir je navedel, da so visoki ruski funkcionarji začeli kupovati nepremičnine v Venezueli in sprožili postopke za pridobitev dovoljenj ze prebivanje. Venezuelski otok Margarita je njihov lokalni Courchevel, je o načrtih Kremlja navedel vir. Nižje rangirani v ruski administraciji bi se zadovoljili z Ekvadorjem, Paragvajem in že omenjeno Argentino. 

To, da načrt evakuacije obstaja, o čemer Galliamov ne dvomi, po njegovem dokazuje, da Moskvi v Ukrajini ne gre vse po načrtih, čeprav poskuša ruski vrh domačo javnost prepričati o nasprotnem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta