V Ukrajini umrl 29-letni humaniterec iz Zagreba

M.R.
16.09.2022 09:14

Reški časnik Novi list poroča, da je v Ukrajini umrl 29-letni Zagrebčan Andro Fabijanić, ki je aktivno pomagal ukrajinskim družinam in borcem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice ruskega napada v regiji Dnipropetrovsk, v kateri je deloval tudi hrvaški humanitarec.
Reuters

Bil je v vozilu, ki je v torek med dostavo pomoči naletelo na protitankovsko mino. Nekaj njegovih ukrajinskih kolegov je bilo pri tem ranjenih, mlademu Hrvatu pa ni bilo pomoči.

Novica se je razširila na družbenih omrežjih, potrdili pa so jo tudi prijatelji in člani njegove družine. Sicer je bil osebni trener in so ga poznali domači športniki in rekreativni športniki.

Umrl je med prevozom sanitarnega materiala za ukrajinske borce, poroča Novi list, ravno včeraj bi se moral vrniti na Hrvaško in je že imel nabavljeno vozovnico.

V Ukrajini je delal za združenje Za heroje" iz Dnipropetrovska, ki je dostavljala povoje in ostalo medicinsko pomoč. V Ukrajini je spoznal dekle in ji pomagal, da se je s starši preselila na Hrvaško, na podoben način pa je pomagal evakuirati še najmanj eno družino.

"Tvoje srce in pogum bosta živela v naših spominih. Dal si življenje, zato da si rešil mnoga in ti živiš v njih, zbogom Andro," je zapisala njegova prijateljica na Facebooku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta