(VIDEO) HDZ, Tolj, Bandić, Bešlić ... Kdo je svetovalec Kolinde Grabar-Kitarović, ki je verbalno napadel Milanovića?

ZUR
03.01.2020 11:16

Včerajšnji incident po televizijskem soočenju še vedno odmeva pred drugim krogom volitev na Hrvaškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot smo že poročali, je včerajšnje soočenje na HTV med predsedniškima kandidatoma Kolindo Grabar-Kitarović in Zoranom Milanovićem zaznamoval tudi verbalni napad na nekdanjega predsednika SDP. Po soočenju je namreč v prostorih hrvaške televizije eden od svetovalcev Grabar-Kitarovićeve besedno napadel Milanovića. Naknadno so se iz volilnega štaba hrvaške predsednice sicer opravičili kandidatu SDP.
{embed_youtube}https://youtu.be/1DUTiUOYMbY{/embed_youtube}
In kdo je Tomislav Madžar, svetovalec aktualne hrvaške predsednice v tokratni kampanji?
Kot poroča Index, je Madžara nazadnje omenjal predsedniški kandidat v prvem krogu Dario Juričan, ko je trdil, da je zagrebški župan podjetju Tomislava Madžara oddal v najem prostor po smešno nizki ceni, in sicer po 2,2 evra za kvadratni meter. Madžar je za Index povedal, da se na koncu v ta prostor ni vselil – višino najema ni nikoli zanikal, temveč je kupil drug prostor na kredit.
Index še piše, da se je pred tem Madžara v javnosti omenjalo kot člana upravnega odbora Autokluba Siget, ki se je znašel v središču pozornosti po tem, ko je bil pridržan njegov predsednik Damir Škaro (HDZ). Slednji je v zagrebškem priporu končal zaradi suma posilstva in spolnega nadlegovanja delavk kluba.
Sicer pa je po pisanju hrvaških medijev Tomislav Madžar zdravnik iz mesta Ljubuški. Ta 40-letnik na Pantovčaku volontersko opravlja funkcijo svetovalca za mlade in šport. Je direktor zasebne zagrebške zdravstvene ustanove Vaš pregled, hkrati je bil tudi član upravnega odbora Poliklinike Zagreb, zaradi česar so se pojavili očitki o konfliktu interesov.
{embed_youtube}https://youtu.be/lSUwk9voDvc{/embed_youtube}
Madžar je po poročanju Indexa znan tudi v estradnih vodah, in sicer kot menedžer. Omenjalo naj bi se ga celo kot zastopnika Halida Bešlića, organiziral pa naj bi tudi koncert Miša Kovača oktobra letos.
Leta 2015 je Madžar doktoriral, na tem slavnostnem dogodku na medicinski fakulteti v Zagrebu pa je bila prisotna tudi Kolinda Grabar-Kitarović. In številni člani stranke HDZ.
Nedavno je Madžar praznoval tudi svoj 40. rojstni dan, na zabavi pa so bili prisotni tudi Milan Bandić, Zlatko Dalić, pater Ivan Tolj (v imenu hrvaške vlade je poskušal preprečiti poročanje Pop TV o hrvaški obveščevalni službi) … Madžar se je v HDZ sicer  včlanil leta 2006, ko je bila Kolinda Grabar-Kitarović zunanja ministrica v prvi Sanaderjevi vladi. Od tedaj neprestano sodeluje v volilnih kampanjah, v prvi, po kateri je bila Kolinda Grabar-Kitarović izvoljena za hrvaško predsednico, je bil zadolžen za logistiko. Madžar naj bi bil še posebej v dobrih odnosih z zagrebškim županom Milanom Bandićem.
Skratka, gre za človeka z zvezami in poznanstvi povsod, še piše Index.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta