(VIDEO) Papež se je opravičil, da je na Trgu sv. Petra izgubil potrpljenje in odrinil žensko

STA, VČ
01.01.2020 19:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sporni trenutek je zdaj splošni predmet analiziranja.
Reuters

Papež Frančišek se je opravičil, ker je v torek na Trgu sv. Petra v Vatikanu med pozdravljanjem množice vernikov žensko, ki ga je zgrabila za roko in potegnila k sebi, udaril po roki. Priznal je, da je v tistem trenutku izgubil potrpljenje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
"Velikokrat izgubimo potrpljenje. Zgodilo se je tudi meni. Opravičujem se za slab zgled, ki sem ga dal včeraj," je pred mašo v baziliki svetega Petra v Vatikanu dejal papež.
{embed_youtube}https://youtu.be/3WySwhj2SwE{/embed_youtube}
Papež je v torek pozdravil množico vernikov. Na posnetku, ki je na družbenih omrežjih postal viralen, je videti, da je ženska, ki je stala v množici za ograjo, papeža ujela za roko in ga grobo povlekla k sebi. 83-letni papež se je ostro odzval, nekaj vzkliknil in nato žensko dvakrat rahlo udaril po roki, da bi ga spustila, in se iztrgal iz njenega prijema. Dogodek je na družabnih omrežjih sprožil različne odzive, večina pa podpira nagonsko reakcijo papeža, ki je nato nadaljeval s pozdravljanjem množice, v kateri je bilo veliko otrok, poroča AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta